opel servısınde guzel bı kazık yedım galıba :mad:

selman_sonmez_61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım 2006 model zafira termostadı bozludu ve işçilik dahil 380 kusur para aldılar internette gezerken bı fıyat araştırması yaptım ve işçilik 50 tl almışlardı 330 tl lık parca megersem 75 tl ımıs şimdi nediim ben bu insanlaraa napımm bı fıkrı olan varmı :mad:

kestirdiğin fatura ve internetteki fiyatla beraber tüketice heyeti hakem başkanlığına yada tüketici hakları mahkemesine gidersen belki yardımcı olurlar...fahiş fiyatla alakalı bi koruma uygulaması vardı sanırım.gerçi servis bu ne etsen ne yapsan alamassın paranı..

illakı servise gıdecegım dıyosan yapacak tek şey parçayı parçacıdan işçiliği servisten olacak...serviste değişmeyecek parçaların değiştirilmeside cabası...bunu degıstırmessek buraya zarar verır, onu sokmezsek yarın yıne gelırsın..vs..vs...

simdi Ahmet bey orjinal parca fiyatina bakin
http://cgi.ebay.de/Original-Opel-Thermostat-Zafira-B-1-6-1-8-6338018-neu-/350351188108?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item51928ee08c

yani kazik felan yok orjinal parca devamli pahalidir sebebine gelince simdi opel mi üretiyor bunu? hayir...oda ya behr veya wahler gibi taninmis firmalardan aliyor kendi adi altinda ürettiriyor..arac firmalari araclardan degil asil kari yedek parcadan yapar...
ben bilirim isim vermiyorum ürettigimiz bir parcanin maliyeti 16 euro idi satisi 249 euro...aradaki farki görün..simdi opel servisi o parcayi belki 40tl ye aliyor ona diyor sen bu parcayi su fiyata satacaksin ...katalog fiyati var sonucta...bilmiyorum anlatabildimmi..bakin su aldiginiz 1.3cdti elegance easytronic almanyada 24000 euro burda o kadar vergi bindigi halde 38bin neden? karindan düsürüyor ucuza veriyor ülkelere ama diyor kari yedek parcadan bakimdan yapin...yani servisi ayakta tutan asil bakim yedek parcadir...

bende arabayı bakıma sokacam. Trigerini falan değiştirecektim komple bakım yaptırmaya karar verdim.

Triger GM 150
d.daim GRAF 45
Ön balata GM 55
Arka balata TRW 45
Z Rot TRW 2 adet 50
Buji GM 30
Castrol 10x40 60
Y.Filtresi GM 5
Hava Fil. Yan.Sanayi 10
Polen Yan sanayi 10 olmak üzere toplam 450 TL bayıldık. İşcilik 130 verecem opelden ayrılan bi usta yapacak. bu bakım toplamda bana 580'e mal olacak sizce nasıl ? esasında arabada hiç sorun yok triğeri değişecem diye , bakıma girmişken hepsini yaptırmak istedim. ustayla ugraşmak zor.

İşçilik pahalı gibi ama değil gibi de.
Yağı değiştir aynı paraya Mobil alırsın Super S 2000. Hem 60 lira pahalı gibi..

ozaman sunu solıyım bu takılan parçanın orjinal olup olmadığını nasıl anlarız bunların markası varmıdır.

Bu soruya kimse cevap veremez iste orasi sahibeli nede olsa burasi türkiye :D
malin üzerinde termostadin yazmaz kutusunda yazar..ama sanmam o kadar kötü düsünceli olmayalim ya :D

ya şaka bıyana hakatten ne hale geldık arkadaş ınsanlar her seyden şüphe duymaya başladı ben bişe alırken hep kuşkuyla alıyorum.Bizler mi abartıyoruz yoksa esnaflarmı nası gecırırımın peşinde?

twinport termostat'ı nın satış fiyatı yakın zamanda 400 lira'dan 175 lira'ya düşürüldü Opel tarafından, yani yetkili servisten alırsanız parçayı iskontosuz 175 lira.Parçayı aldığınız yerin bu durumdan haberi yok sanırım, bu durumu hatırlatırsanız çözülecektir diye tahmin ediyorum.

bı solımm bakalım ne değişecek ama bıse olacagını zannetmıyorum ılgınız ıcın sağolun

Geri