Opel Omega Benzin Pompası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ok1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ok1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba benzin pompasını kendim değiştirebilirmiyim bagajdaki sacın altından acabilecegimi biliyorum . Bosch olarak parca fiyatınıda aldım 195 tl . 5815015 mis parca numarası . Yani direk modul halindemi bu alacağım yeni pompa ordakini cıkarıp oldugu gibi bunumu takacağım . İşlem bu kadarmı .

Kendi arabamınkini serviste değiştirtmiştim fakat şimdi arkadaşımın arabası garajında kaldı boşa çekici masrafı vermeyelim diye kendimiz yapabilirmiyiz diye ogrenmek istedim yapan bilen varsa . Bu arada arabalar aynı 2.6 v6 onun arabasıda.

Bak ne yapın biliyor musun, kontağı açın, biri arka koltuğu kaldırsın tornovida ile sürekli plastik kapağa tıklayın, hatta ellerinizle tekme tokat dalın resmen davul çalın, diğer kişi de bu esnada marşa bassın, %90 araç çalışır.

Kendiniz değişebilirsiniz, lakin çok sıkıntılı bir alanda çalışılıyor dikkat etmek gerek.

Onu denedik ya çalişmiyor :) benzini cok azmıs arabanın zaten koyarken bide yokuş hafif eğimli yere bırakmış . Geldik bastık çalışmadı gittik benzin aldık gene çalışmadı gittik dedik benzin azmı geldi bi daha aldık yok gene olmadı . Tıklattık felan çalışmıyor değişecek heralde şart

Pompadan önce rolesini kontrol ediniz. Kütüğe bakın yakıt var mı?

Kütük derken ? 50 liralık benzin koyduk arabaya .

Neden kimse yardımcı olmuyor yav :(

sigortaları kontrol ettinizmi?

Etmedim sigortadan olabilirmi ? birisi role dedi fakat o nerde bilmiyorum

direksiyon altı sigorta kutusunu aç orta sıradaki sigortalardan sağdan sola 3 çü sigorta
role ise motor kaputunu aç aku yanı 3 üçgen sigorta kutusu içinde lila renginde iki tane göreceksin amortisör tarafındaki benzin pompası için kolay gelsin

Peki nasıl kontrol edebilirim ben bunları ? Sorunun roleden yada sigortadan kaynaklandığını anlamak için ne yapmalıyım ?

Geri