Opel Omega 2.6 V6 Oksijen Sensoru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ok1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ok1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımda oksijen sensoru uzun zamandır arızalı lamba yanıyordu temizliyip taktiriyorduk siliyorlardı sonra tekrar yanıyordu . Usta her değiştiriyimmi dediğimde gerek yok diyordu bende üstelemiyordum . Sonrada geçen günlerde ögrendimki bu sensorun katalitik konvektore zararı olabilecegini ve başka biryere gittim . Tech2 ye bağlanınca gordumki hem katalitik arızası hem oksijen sensoru arızası vardı . Sensoru yenileyip yeni konvertor alacaktım . Sensor değiştirildi fakat zaten değiştirirlerkende dogru yeri değiştirdiklerinden şüpheliydim çünki Bank1 Sensor2 yazıyordu galiba baya bi tereddütte kaldılar hangisi hangisi diye .
Nitekim ben haklı çıktım galiba geçenlerde ışık yandı gene . Gittiğimde Konvertor , oksijen sensoru , oksijen sensoru devre ısıtıcısı ve performans problemi diye 4 tane hata cıktı. O adama verdiğim paraya lanet olsun diyip başka biryere gitmeyi düşünüyorum. Bu bank1 bank2 hakkında bilgisi olan sol tarafınmı bank1 sağ tarafınmı bank1 oldugunu bilen varsa söylerse sevinirim .​

Bankların üstünde silindirleri yazmasi lazim 1-3-5 veya 2-4-6 diye. 1-3-5 Bank1 2-4-6 Bank2 oluyor. Soför tarafı Bank 2 öbür taraf Bank 1 olması lazım! Daha önceden forumda arkadaslar yazmisti, sen onu Opel Garaja götür bence.

Son düzenleme:
Geri