opel marş dinamosu???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tamamen açık 13 saat kullandım hala bişey yok far klima aydınlatma teyp sadece cam ısıtıcısı açık değildi . gerçi sabaha karşı klimayı bir ara kapattım ama 2 - 3 saat sonra yine açmıştım bişey yok şuan iyi abartmışlar.

İstanbul - Antalya yolu boyunca aynı şartlarda kontak kapatmadan geldim. Sorun yok.

Hadi 100W ampül filan kullandın, tesisatta artı olarak fazladan amfi, soğutma kabini vs. var diyelim. En fazla diyotlar veya konjektör zarar görür diye düşünüyorum.

Efsane AVLANDI ...:)

tamamen açık 13 saat kullandım hala bişey yok far klima aydınlatma teyp sadece cam ısıtıcısı açık değildi . gerçi sabaha karşı klimayı bir ara kapattım ama 2 - 3 saat sonra yine açmıştım bişey yok şuan iyi abartmışlar.

şaçma bişi bu arkadaşlar opeli karalamak

ben bir olay anlatayım, bununla alakalı.

2000 model Astramız vardı bi aralar, o arabada 180 km'nin üzerine çıkıp bir miktar yol aldığında "uzun Farı" yakıyordu. servise sorduk, Yüksek devirlerde konjektöre zarar vermemesi için yakıyor dedi.

İnanmadık 3-4 tane servise ve en sonunda Opel Türkiyeye sorduk. hepsi aynı şey, söyledi

ilk servisin dediği doğru çıktı :)

sonra öğrendik ki o bilgi " saha çözümü " diye servislere gönderilmiş. :) :)

ustanın verdiği bilgiye gelince silecekler açık, kalorifer açık, farlar açık saatlerce yolculuk yaptım.. memleketin her yerine gittim, başka Opellerlede gittim, ben sorun yaşamadım.

Yaşayan da duymadım. Opelin en sıkıntılı yeri sensörleri, yoksa arabalar taş gibi :)

ustalar abilerim kardeşlerim şimdi bir sorum olacak bunu benim aklıma sanayide bir usta söyledi kafamın içini kemirdi resmen, kendisi opellerden pek haz etmez japonu sever,ailece görüştüğümüz bir insan benim toyotayıda o bulmuştu benim zarar görmemi istemez, her neyse;

bana dediki opellerde klima farlar vs komple elektrik aksamı acık halde 3 saat durursa marş dinamosu patlar yolda bırakır diye söyledi bu dogrumu varmı öyle birşey gerçekten kafam bulandı bu yüzden size zahmet.;)

bişi olmaz kardeşim sen gönül rahatlığı ile kullan aracını.

geçtiğimiz yaz aracımdaki ses sistemini uzun süre araç çalışmaz haldeyken açık bıraktım daha sonra eve gitmek için marşa basmıştım marş zorlandı biraz akü bitmek üzereymiş sonra yola çıktım sisler uzun farlar yanıyodu klima açıktı ve ses sistemi açıktı sonuna kadar(çift anfi var) sarj dinamosuna bu kadar yüklenmenin üstüne birde akünün boşalmış olmasının da etkisiyle bir hafta içinde aracın sarj lambası yanmıştı sonra tabi 250 ytl gibi ufacık bi miktarla sarj dinamosunu değiştirmek zorunda kalmıştım. ustaların söylediğine göre boş akü sarj dinamosuna zarar verirmiş bide bunun üstüne daha fazla elektrik aksamına yüklenirsen sonuç aynen böyle oluyomuş yeni bir sarj dinamosu:( başınıza gelirse dikkat edin derim...

:confused::confused:

peki marş motur yerine sarj motoru yada dinamosu desem olurmu:confused:

şarj dinamosu yada motoru aynı şeylerdir.yinede bi patlama olacağını sanmıyorum.ama yanabilir.ısıdan kaynaklanan sebeplerden.tüm donanım açık oolunca şarj etmekte sıkıntı olabilir.

şarj dinamosu yada motoru aynı şeylerdir.yinede bi patlama olacağını sanmıyorum.ama yanabilir.ısıdan kaynaklanan sebeplerden.tüm donanım açık oolunca şarj etmekte sıkıntı olabilir.

bende yada diye kullanmıştım neysee

iyi forumlar...

ben 15 yıldır opel opelciyim hiç marş motoru yada şarz motoru patlamadı.motor patlatanı gördüm deee:kop: piston kolu bilog dan el sallıyodu

Geri