opel lastik havaları....

ufuk_can_35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba opelimi yeni aldım bazı özelliklerini çözemedim halen.....2000 model opel vectra 2.0 lpg li....

lastiklere kaç hava basıyorsunuz....benim aldığım arkadaş 32 basıyormuş ama ben benzinlikteki listede lastik ebatlarına göre 36 basılması gerektiğini okudum ve öyle yaptım....bi yanlışlık yok dimi....

unutmuşum michelin marka lastik 195/65/15...ayrıca yazın ya da kışın hava basma farkedermi...

Ben ön ve arkalara 32 basıyordum her zaman.

bunun belli bir listesi yokmudur acaba...ben benzin istasyonunda ki hava basma cihazında yazılı olana göre 36 diyor acaba diyorum yanılıyorum.....

benim lastikler 205/60/15 91v ölçülerinde,lastikleri aldığım yerin tavsivesi üzerine önlere de ve arkalara da 36 basıyorum.

net bir bilgisi olan yok galiba....

benzin kapağının içinde yaziyo ;)

net bilgi aracınızın kitapçığında, depo kapağının içinde, kapı iç kısmında yada herhangi bir yerinde yazar... marka modele göre, kasa ağırlığına göre değişir, sadece ebatlara bakarak hava basılmaz.
örneğin benim astra nın depo kapağında bar olarak ölçüler yazıyor
önler 32, arkalar 28 e denk geliyor... istenen bu... bende o şekilde bastım havalarını...

32psi basarım bende ön ve arkalara...

ön-arka 30 hava :) lastikçi arkadaşım var,daima lastik havalarını 30 olarak ayarlıyo

215 / 55 / 16 ben 32 basıyorum. 36 bassam mı acaba???

Geri