Opel Konforlumu?

Bu arada arkadaşlar 3 cm yay taksam viraj ve yol tutuş performansında gözle görülür bir artış olur mu? Orjinal yayları çıkartmak güvenlik açısından sorun oluşturur mu? Genelde amortisörleride değiştirmeyi öneriyorlar spor yay takılacağı zaman...

Bu arada arkadaşlar 3 cm yay taksam viraj ve yol tutuş performansında gözle görülür bir artış olur mu? Orjinal yayları çıkartmak güvenlik açısından sorun oluşturur mu? Genelde amortisörleride değiştirmeyi öneriyorlar spor yay takılacağı zaman...

Elbette hissedilir bir farklılık görürsünüz. Özellikle oversteer e kolay kolay yakalanmaz bir virajda sert amortisör ve kısa yay sayesinde. Ama 60lık viraja 60la giriyorsanız değil gerçekten limitlerde gidiyorsanız yayın yararını anlarsınız yoksa sadece görüntüdür. bunuda apex ile girdiğiniz virajlarda aracınızın understeer e düşmeye başladığı an limit başıdır .:good: . güvenlik açısından bir sorun olmaz değişmesi. amortisörde değiştirmeniz daha sağlıklı olur tabiki ama -30mm lik yaylarda orjinal amortisörün deforme olayı azdır bu yüzden gerek duyulmaz asıl amortisör değişimi -50mm ve üzeri uç alçaltmada gereklidir. Yayın eksi olarak bir yönüde engebeli asfaltta aracı çok zıplatmasıdır buda bazı zamanlar ki viraj içindeki bozukluklardan (ör: İzmir Konak Pier virajı) dolayı sizi zor durumda bırakabilir. Saygılar.

haksızlık etmeyin arkadaşlar ,ben 99 vektra gls mi sattım.şimdi başka hiç ir arabadan zevk almıyorum.keza ben ve eşimin işi dolayısıyla elimizden 22 araç geçti 5 yılda 45 clio benzinli dizel 10 tane kadar megan 2 tanesi dizel 3 toyota corolla2006 da megan2 dynamik aldım sıfır dizel.ama vectra gibi rahat hızlı güvenli araba görmedim kendi adıma.süspansiyon biraz sert ama varsın lsun virajda kök söktürmediğim marka yok gibidir.b kasa vectrayı ağır eleştirmeden önce kendi aracınızın durumunu iyi değerlendirin derim.bozuk yolda otobanda her yerde kullandım.söylediklerinizi duyunca hayret ediyorum.

Sert süspansiyon iyidir aslında...Ayrıca astralardaki süspansiyon çok sert değil..
Güvenlik için sert süspansiyon gerekli...
Konfor mu? Güvenlik mi?
Bence güvenlik...

ne demek beğenmeyen kullanmasın?:confused::confused: tmm opeli seviyoruz ama kusurlarını söylüyoruz. kim ne derse desin opel konfor yönünden 10/10 luk bi araba değil. opeli sevmemiz demek kusurlarını görmezden gelmemiz demek mi? bi de ihanet filan...kime göre neye göre ihanet? neye ihanet?

lütfen üslubunza dikkat edin? hain miyiz biz:mad:

Volkancığım ben yazdığım kelimelerin uslubunu iyi bilen biriyimdir ki biraz sinirle yazılmış kelimeler olduğunu bende biliyorum ancak benim yazdığım kelimeler tamamen konu açan arkadaşın yazdığı ilk mesaja karşı yazılmıştır, ayrıca kim bu arkadaş gibi düşünüyorsa da ben yazdıklarımın tamamen arkasındayım, ben bunu bir ihanet olarak değerlendiririm kimse kusura bakmasın. Güzelim bir Astra satın alacaksın ondan sonra her yerinden ses geliyor diye ''Acaba bütün Opeller konforsuz mu?'' diyeceksin!! Önce aracının sorunları için çalmadık kapı bırakmaman gerekiyor bu cümleleri söylemek için... Bizde Astra'ya Vectra'ya vs. bindik neyin ne olduğunu Opel'in ne olduğunu az çok bu sitedekiler gibi biliriz. Ben kusursuz bir markadan bahsetmiyorum sonuçta kusursuz arabayı bırak dünyada dört dörtlük hiç bir şey yoktur. Ayrıca biz burada bilgi alışverişi yapıyoruz kendimizi ve araçlarımızı geliştirdiğimiz için en doğrusunu söylemekle birlikte birbirimize karşı açık olmamız lazım(ki yeterince açık olduğumu düşünüyorum). Opel konforlu bir araç değil demişsin, 10 üzerinden 7 vermişsin( yay takınca 5 olmuş) doğru demişsin -ki bu söylediğime sende katılırsın sanırım- ancak verdiğin paraya göre(isterse her yerinden kütürtüler gelsin) bu kadar güvenli yol tutupta bu kadar az sallayan, aktif ve pasif güvenlik donanımlarıyla insana güven veren(sacının kalınlığından tut, oturduğun koltuktaki hava yastığına kadar) başka bir marka ben bilmiyorum bilen varsa da söylesin gidelim onun sitesini kurup orada kafa patlatalım...

bence herseyden once ıcıne gırdıgınızde sıze bır guven verıyo zaten guven hıssı verdıgı ıcınde rahatlık yasatıyo sızed bence opel ıyı tercıh

Volkancığım ben yazdığım kelimelerin uslubunu iyi bilen biriyimdir ki biraz sinirle yazılmış kelimeler olduğunu bende biliyorum ancak benim yazdığım kelimeler tamamen konu açan arkadaşın yazdığı ilk mesaja karşı yazılmıştır, ayrıca kim bu arkadaş gibi düşünüyorsa da ben yazdıklarımın tamamen arkasındayım, ben bunu bir ihanet olarak değerlendiririm kimse kusura bakmasın. Güzelim bir Astra satın alacaksın ondan sonra her yerinden ses geliyor diye ''Acaba bütün Opeller konforsuz mu?'' diyeceksin!! Önce aracının sorunları için çalmadık kapı bırakmaman gerekiyor bu cümleleri söylemek için... Bizde Astra'ya Vectra'ya vs. bindik neyin ne olduğunu Opel'in ne olduğunu az çok bu sitedekiler gibi biliriz. Ben kusursuz bir markadan bahsetmiyorum sonuçta kusursuz arabayı bırak dünyada dört dörtlük hiç bir şey yoktur. Ayrıca biz burada bilgi alışverişi yapıyoruz kendimizi ve araçlarımızı geliştirdiğimiz için en doğrusunu söylemekle birlikte birbirimize karşı açık olmamız lazım(ki yeterince açık olduğumu düşünüyorum). Opel konforlu bir araç değil demişsin, 10 üzerinden 7 vermişsin( yay takınca 5 olmuş) doğru demişsin -ki bu söylediğime sende katılırsın sanırım- ancak verdiğin paraya göre(isterse her yerinden kütürtüler gelsin) bu kadar güvenli yol tutupta bu kadar az sallayan, aktif ve pasif güvenlik donanımlarıyla insana güven veren(sacının kalınlığından tut, oturduğun koltuktaki hava yastığına kadar) başka bir marka ben bilmiyorum bilen varsa da söylesin gidelim onun sitesini kurup orada kafa patlatalım...

konumuz burda güvenlik filan değil konfordan bahsediyoruz ve kimse opelin güvenlik elemanlarına bişey demedi en azından ben demedim. opel genel olarak sert süspansiyonlu ağır direksiyonlu bi arabadır. yalan mı? bu de ne demek konfordan ödün vermek demek. tamam yol tutuşu viraj kabiliyeti bunların bi getirisi ama bu başlığın konusu onlar değil. deseydinizki opel yolda nasıl, o zaman derdim ki 4 4lük ama konu konfor olunca öyle olmuyor işte. ayrıca opele biniyoruz diye opeli ilahlaştırmanın hiç bi mantığı yok bence. artıları var mı? var. ama eksileride var. bunu inkar eden yalan söyler....

konumuz burda güvenlik filan değil konfordan bahsediyoruz ve kimse opelin güvenlik elemanlarına bişey demedi en azından ben demedim. opel genel olarak sert süspansiyonlu ağır direksiyonlu bi arabadır. yalan mı? bu de ne demek konfordan ödün vermek demek. tamam yol tutuşu viraj kabiliyeti bunların bi getirisi ama bu başlığın konusu onlar değil. deseydinizki opel yolda nasıl, o zaman derdim ki 4 4lük ama konu konfor olunca öyle olmuyor işte. ayrıca opele biniyoruz diye opeli ilahlaştırmanın hiç bi mantığı yok bence. artıları var mı? var. ama eksileride var. bunu inkar eden yalan söyler....

doğru söylüyorsun.. opel mühendisleri feragat etmişler konfordan. bunu bu araçları test eden herkes yazar-söyler.

kendin ellerinle yazmışsın konumuz güvenlik değil diyorsun da otomatikman güvenliğe giriyor, konfordan ödün vermenin getirisi bu sınıf araçlar için sert süspansiyon oluyor doğal olarak yalan değil... Opel'i ilahlaştırıp ilahlaştırmamak sence mantıksız olabilir ona bir şey diyemem kendi düşüncemi bana bırakıyorum;artıları var mı var, eksileri var mı var biz neden kafa patlatıyoruz burada bu eksikleri gidermek veya gidertmek için... Sizin anlamadığınız şey(belki de ben anlamıyorum) bu başlıkla ilgili konuyu açan arkadaşın yazış biçimini beğenmedim ve bir önceki yazımdan tekrarlıyorum: Güzelim bir Astra satın alacaksın ondan sonra her yerinden ses geliyor diye ''Acaba bütün Opeller konforsuz mu?'' diyeceksin!! Önce aracının sorunları için çalmadık kapı bırakmaman gerekiyor bu cümleleri söylemek için..Sanki sorununa çözüm bulmak için değilde Opel'i direk aşağılamak için yazılmış cümleler gibi geldi bana.İnşallah konuyu açan arkadaşımız aracına gereken bütün bakımlarını yaptırmıştırda ona göre düşüncelerini bizimle paylaşıyordur...

yazılanların hepsini okudum valla neyi tartışıyoruz yahu hem güvenlik hem konfor hem sportiflik hem kalite arıyorsanız bir araçta gidin mercedes bmw alın opelin vw nin eti budu neki kaç paraya alıyorsunuz bu araçları tabiki bir yerlerinden ödün verecek bu araçlar. kusursuz arıyorsanız deiğim gibi bmw mercedes onların herşeyi tam yol tutuşu güvenliği konforu ama fiyatlarıda 150bin ytl civarında

Geri