• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

OPEL GÖNÜLLÜ GERİ ÇAĞIRMA

O zaman airbag olayını veya geri çağırmayı duymamış gibi yaşamaya devam maalesef. İnsanımızda bu kafa oldukça güvenlik umurunda olmaz kimsenin. Arabanın boyasını düzeltirsin temizlik yaparsın aman da aman, yenilersin bazı mekaniği adam gibi yaparsın aman da aman. Yakında lastik değişmeyi bile hata sayarlar, onu saymazsa lastik sensörü başka der yine sayarlar. Sayın eksperler ne derse o olacağından, durduk yere suçlu duruma düşmeyelim bari.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
O zaman airbag olayını veya geri çağırmayı duymamış gibi yaşamaya devam maalesef. İnsanımızda bu kafa oldukça güvenlik umurunda olmaz kimsenin. Arabanın boyasını düzeltirsin temizlik yaparsın aman da aman, yenilersin bazı mekaniği adam gibi yaparsın aman da aman. Yakında lastik değişmeyi bile hata sayarlar, onu saymazsa lastik sensörü başka der yine sayarlar. Sayın eksperler ne derse o olacağından, durduk yere suçlu duruma düşmeyelim bari.

Hepimizin değişti hocam korkma. Bu sefer de Airbag Değişmemiş Patlayınca Öldürüyormuş diyecekler.

Esasında sorun Airbag değişimi Değildir. Hava Yastığı açması aracın Büyük bir Kazası olduğuna yorumlanır. Bir de eskiden Airbag onarımı yerine Direnç takılıp Bez parçası tıkamaktalardı. Bu nedenle kötü bir şöhret kazandı.

Boya mevzusu da aynı. Aracın Boyanması iyi bir Durum. Boya Kalınlığı Kalite göstergesi. Ancak Macun problemdir. Aracın Boyalı olması iyi bir durumken İşlemli Macunlu Boyalıysa Sıkıntıdır. Çünkü Macun Çatlağı oluşacaktır.

Bence Kampanya kapsamında Airbag değişiminden Yararlanın hocam.

Hızlı şekilde oluyor mu yada yapan yer var mı süreç nasıl oluyor, istanbul için en azından öneri vs verebilecek biri var mı

Hızlı şekilde oluyor mu yada yapan yer var mı süreç nasıl oluyor, istanbul için en azından öneri vs verebilecek biri var mı

Opel sitesinden vin Şase numarası ile sorgularsanız Airbag değişimi bazı araçlarda ekstra Motor kontrol modülü Güncellemesi olarak çıkmaktadır. Opel merkezi arayıp istediğiniz servisten randevu alabilirsiniz.

Airbag değişimi yarım saat kadar sürmektedir ücretsizdir.

Benim aracım 2020 model 1.5 Dizel otomatik Crossland X Excellence paketi.
2 kere gönüllü çağırma esasına dayalı Sms geldi.
İstanbul Cevizlibağ Odak'tan bir ay (26.12.2025 Cuma) sonraya randevu alabildim. Aracı götürdüm. Yapay Zekâ ile motor dinlemesi yapılacak, bırakmanız lazım dediler bıraktım. Akşama doğru aradılar 7 mm olan Kam mili değişip 8 mm takılacak. Yazılım güncellemesi yapılacak ve diğer konturoller olacak dediler. Bu günde arayıp aracınız hazır dediler.
Gittim, yapılan işlemler bunlar diyerek bir liste verdiler.
Çok saçma bir listeydi. Yapılan işler karşısında kod numaraları var. Bazılarında yapılan şeyler açık yazarken çoğunda anlamadım.
7 mm kam mili zinciri 8 mm olarak takıldı dediler.
Neyse artık bakalım, İnşeAllah iyi olmuştur.

Ekli dosyalar

• 20251229_214304.webp
    20251229_214304.webp
    94.5 KB · Görüntüleme: 7
  • Beğen
Tepkiler: turbo_j
Benim aracım 2020 model 1.5 Dizel otomatik Crossland X Excellence paketi.
2 kere gönüllü çağırma esasına dayalı Sms geldi.
İstanbul Cevizlibağ Odak'tan bir ay (26.12.2025 Cuma) sonraya randevu alabildim. Aracı götürdüm. Yapay Zekâ ile motor dinlemesi yapılacak, bırakmanız lazım dediler bıraktım. Akşama doğru aradılar 7 mm olan Kam mili değişip 8 mm takılacak. Yazılım güncellemesi yapılacak ve diğer konturoller olacak dediler. Bu günde arayıp aracınız hazır dediler.
Gittim, yapılan işlemler bunlar diyerek bir liste verdiler.
Çok saçma bir listeydi. Yapılan işler karşısında kod numaraları var. Bazılarında yapılan şeyler açık yazarken çoğunda anlamadım.
7 mm kam mili zinciri 8 mm olarak takıldı dediler.
Opel Odak'tan bu güne kadar hep memnun oldum, bunda da memnun olurum İnşeAllah.

Airbag değişimi için bana da 22 ocak gün verdiler beklemedeyim..

• Beğen
Tepkiler: Sedat Yıldırım
Aracınız 10 yılı tam ayına göre doldurması gerekiyor diye biliyorum birde direksiyon siminde olan airbag değişim yapılıyor.
Bende bu ayın 9unda randevum var.

• Beğen
Tepkiler: Firatt35
Maltepe'de bulunan Opel Değer bayiisin de değişimini sağladılar. İşlem çok kısa sürüyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki işlemli airbaglerin değişimini yapmıyorlar ❗

Corsa kullanan arkadaşlar sizde durumlar nasıl? Corsaların airbag üreticisi TRW marka diye duymuştum.
Benim Corsa E kasa 10 yaşını doldurduğu için şasi numarası ile arattığımda geri çagırma kampanyası gözükmüyor.

Geri