opel frontera 2.2 rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeroy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leeroy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar üye olur olmaz problemimi yazma gereği duydum.yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
aracımda 3 haftadır yani aldığımdan beri bir rölanti düzensizliği var.aracın rölantisi 800-900 devirde sabit durmuyor,200-300 devirlere inip çıkıyor.ancak bazen kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca normale oturuyor ama herzaman da bu olmuyor.
aracın bujileri hava ve benzin filtresi değişti,egr valfi temizlendi,buji kablolarında ve ilk çalıştırmada herhangi bir sorun yok.tech 2 ye bağlandı ve herhangi bir arıza görünmüyor ve motor arıza lambası yanmıyor.boğaz kelebeği temizlendi.ayrıca araçta devir çevireme gibi bir sorun yok,yani egsantrik ve krank sensoru arızası da olası değil.
yanlız bu araç uzunca bir süre kullanılmadan yatmış.enjektörlerde bir tortu birikiminden şüpheleniyorum.
böyle bir arıza başına gelen veya profesyonel olarak bu işle uğraşan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
ultrasonla enj.temizliği ve carbon clean yaptırmayı düşünüyorum,bir yararı olur mu?

kardeş senın aracının motoru zaten vectra b 2000 motorla aynı nerdeyse sadece senınkı duz motor.. degısmedık parca kalmamıs bogaz bıle temızlenmıs fakat ndn rolantı ayarlayıcısını degıstırmedınız??? carbon clean yaptır zararı olmaz faydası olur

sana şöle söleyim aynısı başımıza geldi.hava debimetresi üzerinden bu araçların rölantisi ayarlana biliyor.hava debimetresinin içini açtrıp ayarlatın onu faydasını göreceksiniz

spaceghost' Alıntı:
sana şöle söleyim aynısı başımıza geldi.hava debimetresi üzerinden bu araçların rölantisi ayarlana biliyor.hava debimetresinin içini açtrıp ayarlatın onu faydasını göreceksiniz
ustad ayarlanıyor ayarlanmısda aracın sesı solugu gaz yemesı felan hep degısıyor.. lpg takılmamıssa hıc ben acmıyorum bıle orasını ancak lpg takılmıssa araca zaten takan usta oynamıstır orayla

buradaki özel servisteki arkadaş debimetrenin üstünde ,dibinde kontra somun olan bir bir parçadan bir ayar yaptı ama düzelmedi.araç normal sıcaklığa ulaşınca rölanti daha stabil oluyor.

biz bakmadan varsayımlar üzerinden konuşuyoruz.onlarda olmamışsa daha detaylı kontrol etmek gerekir.böyle bir araçta eniştemde var aynı sorun.araç rölantiyi ayarlayamıyor gezme yapıyor.motor kontrol ünitesini değiştirdik düzeldi.ama senin araç iyiice kontrol edilmesi gerek

valla 25 yıllık otomobil tecrübelerimde ben bu kadar sorunlu ve ellibin tane sensorla çalışan saçmasapan bir makine görmedim.
bundan önceki aracım 1997 golf gti dı ve 4 yıl boyunca bir kez bile bu tip bir arıza çıkarmadı.
motor kontrol ünitesi değişecekse arabayı değiştiririm daha iyi.

valla leeroy sana bırsey dıyım kotulemek degıl yanlıs anlama ancak nevsehırde bıtane var senın aractan oda bıze gelır bakıma.. fazla iyi bi jeep oldugu söylenemez sorunları asırı derecede cok.. en basta motor kucuk gelıyor abı. yazın fazla sıksıtırma conta yakıyor abii herseyıne dıkkat et hararet yaptırmamaya dıkkat et

leeroy' Alıntı:
buradaki özel servisteki arkadaş debimetrenin üstünde ,dibinde kontra somun olan bir bir parçadan bir ayar yaptı ama düzelmedi.araç normal sıcaklığa ulaşınca rölanti daha stabil oluyor.
araç ısınasıya kadar rolanti sabit kalmıyor benim bindiğim bütün araçlarda buna dahil motor ısınınca normale dönüyor

motorun küçük geldiğini bile bile aldım ben zaten.benim bulunduğum yerde bu tip bir araca ihtiyacım olduğundan yaptım bu seçimi.
aracın arazideki kabiliyeti kendinden beklenmeyecek derecede iyi,ayrıca makaslı olmadığı için yol konforu da üst seviyede.
kalkışta yerinden oynamıyor gibi görünüyor ama yürüyünce çekişi falan iyi.
sadece o hararet hassasiyetinden triger kayışıyla birlikte devirdaimini de orijinal parçayla yenilettim.hararet konusunda sorun olacağını sanmıyorum,çünkü burası diğer yörelere göre daha sıcak olduğu halde araç geç ısınıyor zaten.
bir de bu araçlara kırmızı-turuncu antifreeze konuyormuş,onu da koydurduk.çünkü çıkan devirdaim su ve mavi-yeşil antifreeze tarafından yenmişti.

Geri