Opel direksiyon sökme

Hocam Km uçmuş diyorsun eyvallah, ama nedense 65000'de olan Corsa'da gördüm ben direksiyonu yine böyle soyulmuştu. 2007-2008 Astra H'ların bile direksiyonları rezil durumda.

Bir örnek daha vereyim, serviste çalışan bir arkadaşımın arabası Caddy, 2004 model 330.000 km'de ama direksiyon simidinde gram yıpranma yok.. Hatta Caddy'lere bakın çoğunda yok. Opel'de direksiyonlarda kullanılan plastik kaliteleri kötü, kabul etmek lazım. Hiçbir aracın fanatizmini yapmayalım burda, zira yarın öbürgün satarsak arkasında tü kaka deriz maaazallah :)

Kmsi düşük diye uçarak aldığı arabayı muayeneye sokunca beyninden vurulmuşa dönen bir arkadaşımız var :) Düşük km = büyük risk.

Opel'lerin başarısız olduğu konulardan birisi direksiyon simidi bence.
Daha 3-4 yaşında soyulmaya başlıyor direksiyonlar.
Fotoğrafını gönderdiğim araç 2009 model ve 150.000 km'de, direksiyonun haline bakın.
Görüntü çok çirkin, resmen insanı araçtan soğutuyor.

vjmg.jpg

Benim araç da 120.000'de 2005 Astra H aynı bu durumda direksiyonu.

135 binde vectramın çiçek gibi direksiyonu var :D
0

Kmsi düşük diye uçarak aldığı arabayı muayeneye sokunca beyninden vurulmuşa dönen bir arkadaşımız var :) Düşük km = büyük risk.

Sorgulasaydı? Artık teknoloji gelişti. Kilometre çakallarına en büyük darbeyi TÜVTÜRK vurdu.
Bak sen daha iyi bilirsin eminim tecrübe etmişindir. Semtinde/mahallende/kasabanda birisi araba alır. Diyelimki Hyundai Accent 2000 model Millenium kasa. Adama sorarsın KM kaçta? 80.000'de daha pırıl pırıl der. Ama arabaya uzaktan bi bakarsın o an anlarsın 80.000'de olmadığını. Kaça aldın dersin, 12500 der. Piyasasına bakarsın en düşük 14-15bin TL'dir. Km 80.000'lerde orjinal olsa kim verir sana o arabayı 12500e dimi?

Yani anlatmak istediğim insanımız çok cahil. Hiçbişeyi sorgusuz sualsiz alan adamlar, beyninden vurulmuşa dönmeyi hakediyor. Benim aracım 2007, 60.000'de dediler. TÜV verileri doğru çıktı, 4 tane ustaya sordum onlarda OK verdi. Bir tanesi değil dese almazdım. Araştıracaksın. Son pişmanlık fayda etmez.

Benim araç da 120.000'de 2005 Astra H aynı bu durumda direksiyonu.

Aynen hocam dediğim gibi çabuk yıpranıyor.
Ben aracıma deli gibi özen gösteren birisiyim, aldığımda ufak bi soyulma vardı direksiyonun cama bakan kısmında. Şimdi gitgide büyüyor o. Yani sen hiçbirşey yapmasan bile gitgide fotoğraftaki hale geliyor...

Aynen öyle ahmet, sonra ben deyince kızıyolar bana haksızsın sen diye :D

Aynen öyle ahmet, sonra ben deyince kızıyolar bana haksızsın sen diye :D

ucuz araba aldım diye hava atıp, sanayiyle ev arasını otobana çevirenlere hastayım :D

Geri