Opel direksiyon sökme

baristanbul1985

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar

Aracımın direksiyonunu deri kaplatacağım ancak kaplamacı direksiyonun söküleceğini söyledi. Sizce direksiyonun sökülmesine izin vereyim mi? Bunun araca bir zararı olur mu?

Hiçbir sıkıntı olmaz. Yanlız airbag'a dikkat derim. Birde direksiyon simidini sadece kaplatın derim çünkü göbek kısmı kaplanırsa airbag iptal :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sökülmesine gerek olduğunu sanmıyorum. Zaten kenardaki düğmelerin olduğu parçalar çıkıyor. Eğer illaki sökelim derseniz ustanıza söktürüp götürün.

Hiçbir sıkıntı olmaz. Yanlız airbag'a dikkat derim. Birde direksiyon simidini sadece kaplatın derim çünkü göbek kısmı kaplanırsa airbag iptal :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göbek değil de göbekle simit arasındaki kolları da kaplatıcam :) yani orjinalindeki gibi olacak. araç astra h 2005,. Direksiyonun üzerindeki deri biraz aşınmış değiştirteyim dedim. :)

Opel'lerin başarısız olduğu konulardan birisi direksiyon simidi bence.
Daha 3-4 yaşında soyulmaya başlıyor direksiyonlar.
Fotoğrafını gönderdiğim araç 2009 model ve 150.000 km'de, direksiyonun haline bakın.
Görüntü çok çirkin, resmen insanı araçtan soğutuyor.

vjmg.jpg

Opel'lerin başarısız olduğu konulardan birisi direksiyon simidi bence.
Daha 3-4 yaşında soyulmaya başlıyor direksiyonlar.
Fotoğrafını gönderdiğim araç 2009 model ve 150.000 km'de, direksiyonun haline bakın.
Görüntü çok çirkin, resmen insanı araçtan soğutuyor.

vjmg.jpg

Ahmet Bey evet araç 2009 model ama km uçmuş gitmiş :) Araç alıp satarken bakılan ilk yerlerden birisidir direksiyon simidi. Yani o km' ye yıpranma normal bence. En iyisi benim araçtaki kaplamasız hafif yumuşak plastik. Ne yıpranır ne soyulur aslı astarı plastik zaten :)

2007 vectramın sattığım 2005 vectramın ve sattığım 2001 astranın direksiyon simitleri süper durumlarda. bence kullanım stili kaynaklı olabilir.

Arkadaşlar birde yeni Oplellerde direksiyon sökülürken yanlarda kapalı olan 2 delik yeri deliniyor ve simit öyle yerinden kurtuluyor. Yani hiç sökülmemiş ile sökülmüş direksiyon hemen belli oluyor.

Aracımı aldığım 2. yıl direksiyon kovan sürtmesi sebebiyle gözümün önünde söküp yağlamışlardı ve o delikleri oradan biliyorum.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 16:31 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 16:29 ----------

2007 vectramın sattığım 2005 vectramın ve sattığım 2001 astranın direksiyon simitleri süper durumlarda. bence kullanım stili kaynaklı olabilir.

Yani. El ve avuçları fazla terleyen birisi özellikle yazın sıcağında devamlı kullanırsa o deri haliyle terden zamanla deforme olup hafiften soyulmaya başlar. Gayet normal bir durum.

Ahmet Bey evet araç 2009 model ama km uçmuş gitmiş :) Araç alıp satarken bakılan ilk yerlerden birisidir direksiyon simidi. Yani o km' ye yıpranma normal bence. En iyisi benim araçtaki kaplamasız hafif yumuşak plastik. Ne yıpranır ne soyulur aslı astarı plastik zaten :)

Hocam Km uçmuş diyorsun eyvallah, ama nedense 65000'de olan Corsa'da gördüm ben direksiyonu yine böyle soyulmuştu. 2007-2008 Astra H'ların bile direksiyonları rezil durumda.

Bir örnek daha vereyim, serviste çalışan bir arkadaşımın arabası Caddy, 2004 model 330.000 km'de ama direksiyon simidinde gram yıpranma yok.. Hatta Caddy'lere bakın çoğunda yok. Opel'de direksiyonlarda kullanılan plastik kaliteleri kötü, kabul etmek lazım. Hiçbir aracın fanatizmini yapmayalım burda, zira yarın öbürgün satarsak arkasında tü kaka deriz maaazallah :)

Hocam Km uçmuş diyorsun eyvallah, ama nedense 65000'de olan Corsa'da gördüm ben direksiyonu yine böyle soyulmuştu. 2007-2008 Astra H'ların bile direksiyonları rezil durumda.

Bir örnek daha vereyim, serviste çalışan bir arkadaşımın arabası Caddy, 2004 model 330.000 km'de ama direksiyon simidinde gram yıpranma yok.. Hatta Caddy'lere bakın çoğunda yok. Opel'de direksiyonlarda kullanılan plastik kaliteleri kötü, kabul etmek lazım. Hiçbir aracın fanatizmini yapmayalım burda, zira yarın öbürgün satarsak arkasında tü kaka deriz maaazallah :)

Doğrudur. Malzeme kalitesiyle alakalı olabilir belki. Dedimya en iyisi benim direksiyon simidi. Deri felan değil direk plastik :)

Geri