Opel Corsa Motor Suyunu değiştirmelimiyim?

DogukanOz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle iyi geceler herkese 2006 model opel corsa c aracım var. daha öncede motor beyni ile ilgili sorular sormuştum.

Ne zamandan beri motor suyunu değiştirmeyi planlıyordum :dil: yaklaşık 15 aydan beri bende araç. ve ben aldığımdan beri hep çeşme suyu koyuyorum. ( Aldığımda da öyleydi. ) Şuan yaklaşık 15 günde 2 lt su eksiltiyor.:( bu eksiltme büyük ihtimalle hortumdan veya bağlantı noktalarından düşünüyorum. Bunları yaptırırken antifriz koymayı düşünüyorum. Artık su çamurlu gözüküyor çünkü.

Ama sorum şu antifriz koyunca tüm kireçleri temizliyormuş ve kireçlerin kapattığı delikler açılıyormuş. O yüzden emin değilim koyup koymama konusunda. Tıkayıcıyla koysam faydası olur mu? Yada hiç bulaşmadan içindeki suyu temizleyip yeni suyu mu koyayım?

Arkadaşlar öncelikle iyi geceler herkese 2006 model opel corsa c aracım var. daha öncede motor beyni ile ilgili sorular sormuştum.

Ne zamandan beri motor suyunu değiştirmeyi planlıyordum :dil: yaklaşık 15 aydan beri bende araç. ve ben aldığımdan beri hep çeşme suyu koyuyorum. ( Aldığımda da öyleydi. ) Şuan yaklaşık 15 günde 2 lt su eksiltiyor.:( bu eksiltme büyük ihtimalle hortumdan veya bağlantı noktalarından düşünüyorum. Bunları yaptırırken antifriz koymayı düşünüyorum. Artık su çamurlu gözüküyor çünkü.

Ama sorum şu antifriz koyunca tüm kireçleri temizliyormuş ve kireçlerin kapattığı delikler açılıyormuş. O yüzden emin değilim koyup koymama konusunda. Tıkayıcıyla koysam faydası olur mu? Yada hiç bulaşmadan içindeki suyu temizleyip yeni suyu mu koyayım?

Önce eksiltmenin sebebini öğrenin belki de silindir kapak contası kompresyon kaçırıyordur. Motor su kapağını motor soğukken açın ve bu halde motoru çalıştırıp biraz ısıtın ve gaz verin suda bembeyaz köpük oluşuyorsa ve radyatör hortumu çok sertleşiyorsa conta değişmesi gerek. Bunun dışında görünürde borularda sızdırma varsa görünür, devirdaimde kaçak varsa v kayışı tarafından sızdırma yapabilir.
Sorunuza gelirsek 2006 model bir araç için bir sorun oluşacağını sanmam. Önce radyatör temizleyici katıp rolantide bir süre çalıştırın sonra boşaltıp kırmızı antifirz koyun.

Öncelikle eksiltmeyı halledin. Ayrıca aracınıza uygun antifiriz alın ve onu saf su ile (kesinlikle yapın) seyreltin örnek 3lt saf su 3lt antifiriz şuan da korkutuyor gibi olmasın ama radyatörun fazla hassas olabilir devamli çeşme suyu kullanıldığı için umarım antifirdlzde kendini bırakmaz o yüzden saf su ve antifirizi ihıyacin doğrultusunda seyreltmen gerekli.

İşlem ise çok basit aracın söför tarafından lastik hiza sında rayatorun tapası var , orayı ve radyatör kapağını açıp bosaltiyorsun.

hep su konduysa antifiriz koyduğun anda zayıf bulduğu heryeri patlatır

Geri