OPEL CORSA EASYTRONİC 2.viteste gaz yememe

mehmetziya17

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi günler, 2004 model opel corsa eco easytronic arabam var. Arabamdan çok memnundum.Şehir içerisnde kullanıyorum.Kullanımı çok pratik.Yakıtı da çok iyi. Bir depo benzin ile (42 lt civarında olması gerek) şehir içinde yaklaşık 650 km ye yakın yol yapıyorum. Ancak son iki aydır kırmızı ışıkta durup yeşil ışık yanınca kalktığımda önce çok güzel hızlanıyor.Ancak otomatik olarak 2. vitese geçtiği zaman sanki 5. vitese geçmiş gibi hiç gaz yemiyor. Tabi tehlikeli bir durum arkadan gelen vuracak diye korkuyor insan ve hemen manuele geçip 1. vitese dönüyorum. Bu durum her zaman olmuyor.Olunca da korkuyorum. Servis mantıklı bir yorum getiremedi. Başına böyle birşey gelen varsa veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

devir ayarlarında bir sorun olabilir mi acaba? belki yazılım ile çözülebilecek birşeydir. bakan yer yetkili servis ise birde onu sorun?

otomatik şanzıman yağını kontrol ettirin gerekirse değiştirin yağdan yapabilir malum tork konvertör denen parça yağla çalışan parça... bi kaç ihtimal daha olabilir tabi mesela elektropilotlar ( hidrolik ünite ) yada otomatik şanzıman beyninden hepsini kontrol etmeleri lazım kısaca geniş kapsamlı araştırma şart biz 2 haftadır lagunayla uğraşıyoruz mesela :)

Geri