Bundan 1 ay önce 2007 model D kasa bir 2. el Corsa aldım. Çok memnunum ancak bazı sorularım var. Bazı kaynaklardan bilgiler toplamaya çalıştım ancak her kafadan ayrı bir ses çıktığı da olmuyor değil. Ben de şansımı bir de opelcilere ve corsacılara sorarak ariyim dedim. Genel olarak sorularım şunlar:
1-) Yokuş aşağı eğimli yoldan inerken yüksek vitese takmak mı yakıt tasarrufu sağlar yoksa boşa atmak mı?
2-) Turbonun yağlanması için aracı çalıştırdığımızda gaza basmadan 30 saniye beklemek yeterli midir? Aracı stop etmeden önce de gaza basmadan beklemek gerekir mi? Ola ki acelemiz var ve çalıştırdıktan sonra beklemedik nasıl bir hasar veririz?
3-) Ana konsoldaki kilit tuşunun yanındaki hava yastığı falan olan tuş ne işe yarar?
Bu sorulara ayrıntılı cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
1-) Yokuş aşağı eğimli yoldan inerken yüksek vitese takmak mı yakıt tasarrufu sağlar yoksa boşa atmak mı?
2-) Turbonun yağlanması için aracı çalıştırdığımızda gaza basmadan 30 saniye beklemek yeterli midir? Aracı stop etmeden önce de gaza basmadan beklemek gerekir mi? Ola ki acelemiz var ve çalıştırdıktan sonra beklemedik nasıl bir hasar veririz?
3-) Ana konsoldaki kilit tuşunun yanındaki hava yastığı falan olan tuş ne işe yarar?
Bu sorulara ayrıntılı cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..