Opel corsa c ses yalıtımı

çağrı60

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadşlar corsa c nin içerideki sesi azlatmak için nasıl bir uygulama ve nersine yapılmalıdır??????????????

forumda ara, vardı böyle bir konu

ziftle kaplıyorlarmış ama maliyetli bir iş birde araca 100 kilo kadar bir ağırlık katıyormuş forumlarda olması lazım

ben kapı içlerine bu laminantların altına atılan şilte adı verilen 5 cm kalınlığında bir malzeme buldum ve çift taraflı bant ile (halı bandı diye eni kalın ama çok ince) bunları hem kapının içindeki plastiğin iç kısmına hemde kapının içindeki demir kısma yapıştırdım ve şimdi kapılar dağa tok ses veriyor baslarda titreme kesildi ve kapılardan gelen seslerde kesildi .. özellikle arka kapılardan gelen ince tıkırtılar... bu arada bagajın içerisinide bu malzeme ile komple kapladım...çünkü orada da sadece saç malzeme var... bu arada maliyeti şöyle oldu....
kalınlığı 130 cm ve metresinin fiyatı 1.25 lira ben fazla olarak 10 metre aldım ama çok dikkatsiz harcadığım halde 5 - 6 metre filan gitti...
bant ise bir adeti 5 liraydı iki tanede ondan aldım birinin yarısı hala duruyor...
yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
bu arada ziftli keçe yapacaktım ama sıcaklarda koku yapacağını ve pürmüz denilen bir aletle ısıtarak yapmazsam iyi sonuç alamayacağımı söylediler ve ağır olacağını söylediler....
benim aldığım 10 metrelik ruloyu tek parmağınla bile kaldırabilirsin çok değişik bir malzeme...

şu evlerde pencere etraflarına sıkılan sarı köpükte olabilir ama camları ayarlamak lazım. donunca kesip temizlemeside kolay denemek lazım...

ama o köpükler çabuk kırılıyor darbe geldiği zaman yani kapıyı biraz sert açıp kapattığında içeride oynama yapabilir veya çatlayabilir...
böylelikle kopan parçalar daha çok gürültüye neden olabilir...
tabi sadece fikir yürütüyorum tecrübe etmedim :)

yok yok o köpükler (bana ise cevabın) sarı olan basınçlı püskürtülen kolay kolay kırılmıyor

sol ön kapıdan gelen ses beni de deli ediyor, ufak bir tıkırtı var ama bir türlü çözemedim problemi :(

Geri