Opel corsa b yaĞ kaÇirma..!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HASAN42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HASAN42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.1998 Model Corsa B Swing Araca sahibim.Araç 120.000 KM de daha.Fakat geçen gün arabanın altına baktığımda avuç içi kadar yağ kaçağı olduğunu gördüm.Ustaya giitim baktı ve silindir kapağının eskiyip yağ kaçırdığını söyledi. Şimdilik kafama takmamamı soyledi. Hergün oratlama avuç içi kadar yağ kaçırmaya devam ediyor.Fakat Yağ çubuğunun renginde herhangi bir anormal durum ve eksilme yok. Sizce bu bana bir sorun teşkil eder mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Benim düşüncem araçta bir gram yağ kaçağı demek sorun demek yağ kaçağı yıpranan conta demek o yüzden kesin kez sorun giderilmesi gerek.

Ndipi bey cevabınız için çok teşekkür ederim . fakat ustamda koku içeri girene kadar kaputdan duman çıkana kadar bine dur diyor. Her Şey dahil yapımı 400 TL dedi.

Ndipi bey cevabınız için çok teşekkür ederim . fakat ustamda koku içeri girene kadar kaputdan duman çıkana kadar bine dur diyor. Her Şey dahil yapımı 400 TL dedi.

O usta da iyi imiş kaçağın nereden olduğu belli mi?

Silindir kapak contasının oradan dedi.

Silindir kapak contasının oradan dedi.

Bende şöyle yap bir başka yere daha göster derim. Şimdi silindir kapağından yağ gelse conta atar. Ama külbütör kapağından geliyor ise o zaman değişim çok kolay. Keşke resim eklese idin en azından daha kolay cevap verirdik.

Abi resim çekmem çok zor çünkü gözle göremiyorum nerden kaçırdığını. Usta sen göremezsin dedi zaten. Arabayı lifte kaldırmam lazım Fotoğraf için sanırsam. Conta atar derken onu anlamadım:)

Abi resim çekmem çok zor çünkü gözle göremiyorum nerden kaçırdığını. Usta sen göremezsin dedi zaten. Arabayı lifte kaldırmam lazım Fotoğraf için sanırsam. Conta atar derken onu anlamadım:)

Silindir kapağı contası arabanın can damarı eğer kaçak olur yada çürür ise hiç ummadığın anda yanar yada atar yanı bırakır kendini.

Abi cevapların için çok teşekkür ederim birde bu corsalarda kışın çok buhar yapıyor camlar sence normal midir.?

Abi cevapların için çok teşekkür ederim birde bu corsalarda kışın çok buhar yapıyor camlar sence normal midir.?

Bu buhar konusunda havalandırma kapaklarından kaynaklanıyor genelde. Burada resimli bir anlatım var sökülmesi tamiri hakkında. Elin bu işe yatkın ise yaparsın. Ama özellikle polen filtresini değiştirmeyi unutma genelde kirlendiği zaman oda nem yapar.

Geri