Opel Corsa 4 Vites

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ihsangtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ihsangtr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim arabam 2008 model opel corsa 1.4 easytronic 4 vites ,fakat bu arabanın 1.2 easytroniği 5 vites yapılmış :eek: Opel firması neden böyle birşey yapmış olabilir acaba ?:confused:

Aracın 1,4 ise kullanılan şanzıman easytronic değil.sizin aracınızdaki tam otomatik.
easytornic vitesler 1,2 motorlarda tam otomatikler ise 1,4 motorlarda alınabiliyor.
İkisi farklı ürünler.

evet ki tam otomatik çok daha saglıklı bır sıstem. gule gule kullan.

Tam otomatik her zaman daha iyidir. Easy belki yeni ve daha seri olabilir ama güven tam otomatiktedir. Zaten üreticiler yarı otomatikleri bırakıp, tam otomatiğe dönmeye başladılar.

Güle güle kullanın.

Son düzenleme:
anladm çok teşekkürler ama 4 vites olduğundan araba bağırıyo :/

nasıl bagırıyor. kalkış esnasında D ye atacaksınız. bır daha vıtese dokunmayacaksınız. bagırma falan olmaz

Vites sayısı azaldıkça vites dişli oranları yüzünden bağırma efekti oluşabilir:)
Tam otomatik daha iyi değildir ama daha konforludur.Easytronice göre biraz daha fazla yakar ve biraz daha güç kaybı olur.
Üzerinde durulacak konular değil keyfine bakmak lazım debriyajsız sürüşün.

neden daha ıyı değildir? bence daha saglıklı bır sıstem. yılllardır bılınen kullanılan sıstem en azından.

ben de kullandım tam otomatik vites.bir kötülüğünü görmedim.
ama daha iyi de diyemem.easytronic viteslere göre daha iyi yönleri var ama daha eksi yönleri de var.tamamen kişisel tercih.

bence easytronic vites daha iyi vites geçişlerine müdahele şansınız olabiliyor ama otomatikte herhangibir müdahelede bulunamıyorsunuz

Geri