• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Opel corsa 1.3 cdti easytronik şanzımanında sıkıntı var

emirhansarı

Kayıtlı Kullanıcı
68-Aksaray
Geçen sene aldığım ve aldığıma çok pişman olduğum bir araç şanzımanda sıkıntı var 4. 5. Vitese atmıyor araç sürekli vites geçişlerini kaçırıyor ve bazen araba hiç hareket etmeyecek kadar bozuluyor sanayiye götürüyorum yaparız diyolar para alıyolar 2 3 hafta sonra yine aynı sorunu yaşıyorum araba vuruntu yapıyor arızalandığı zaman arabayı çalıştırıyorum d ye getiriyorum vitesi freni bırakınca araba sertçe vuruntu yapıp istop ediyor ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz

easytronic sistemin dot4 hidrolik yağını ve tutela c5 kırmızı yağını değiştirin. vitesi değiştiren robot sistem muhtemelen yağ basıncı nedeniyle viteste kararsızlık yaşıyor. sonra diğer seçenekleri denersiniz. easytronic stop etmesi robot yağının eskimesiyle olur genellikle. bir de gittiğiniz ustayı değiştirin.

• Beğen
Tepkiler: İlkerhg
Merhaba
Aynı sorun benim aracımda da vardı. Benim aracımda problem, robotun yağının bitmesi nedeniyle hava yapması ve bu yüzden debriyaj bilyasının düzgün çalışmamasından kaynaklanıyordu.
Aşağıdaki linkte yaptığım işlemleri inceleyip siz de deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Geri