Opel calibra yardım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kozolak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kozolak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle merhaba bir site ilanında uygun fiyata 1991 model calibra buldum.
(http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4661847)

Calibranın yedek parçaları hakkında bilgi almak istiyorum açıkçası (örn: ön tampon , egsozu vb. gibi parçalar) parça fiyatları pahalımı,kolay bulunabilirmi?
Bu arada bu araç hakkında kısa bir bilgi verebilirmisiniz. Yol tutuşu,km.de ne kadar yakıyor,İYİ ve KÖTÜ yönleriyle beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Not:Arama butonunu kullandım ama bir kaç açılan konu var benim almak istediğim bilgiler tam manası ile yazılmamış.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardım edicek birisi yokmu :cry:

motor hakkında bir bilgin yoksa hiç heves etme
sonra cok ağlarsın....

Sordugum Sorulara Cevap Verebilen Kimse yokmu lütfen arkadaşlar biraz yardımcı olun.

Arkadaşım bu arac çok masraflı bir araç eğer dersen ki ben aracı iyi bilirim yaparım yaptırırım sorunun ne oldugunu bulurum dersen al ama bana sorarsan alma! karar senin sonucta

Adamla konustum aracın hiçbir masrafı yok diyor bi tavan döşemesinde problem warmış dedi 150 200 ytl masraf verdi bana.Gidip görülmedi araç kabataslak olarak ilandan gördüm bende aracı ve 7,850 ytl bana iyi bi fiyat ucuz olarak geldi.Vercegim paraya değermi bunun karamsarlığındayım.

Öncelikle merhaba bir site ilanında uygun fiyata 1991 model calibra buldum.
(http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4661847)

Calibranın yedek parçaları hakkında bilgi almak istiyorum açıkçası (örn: ön tampon , egsozu vb. gibi parçalar) parça fiyatları pahalımı,kolay bulunabilirmi?
Bu arada bu araç hakkında kısa bir bilgi verebilirmisiniz. Yol tutuşu,km.de ne kadar yakıyor,İYİ ve KÖTÜ yönleriyle beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Not:Arama butonunu kullandım ama bir kaç açılan konu var benim almak istediğim bilgiler tam manası ile yazılmamış.

Selam arkadaşım,

Sana kendi aracımla ilgili nacizane bildiklerimi anlatayım, bende 95 model satmayı planladığım 2.500 cc V6 var.
Aracın kaporta aksamını bulmakta zorlanırsın, ancak hurdacı yada çıkma parça satan yerlerden kolayca temin edebilirsin. En zor bulacağın şey ön tampon dur. Motor aksamı ve egzost hiç problem değil, hala orjinal parçalarını bile temin edebiliyorsun ( mesela benim aracımın parçaları Vectra CDX ve Omega V6 ile aynı) araç içi parçalar ise 90-95 arası Vectra ile aynı. dolayısıyla bulmakta hiç problem çekmezsin, fiyatıda sorun edilecek şekilde değildir merak etme .
Yakıtına gelince ( V6 için söylüyorum ) ben uzun yolda 120-140 km/h hızla 7,8 lt, şehir içinde 8,3 ile 9 litre arası yakıyorum ki böyle bir araç için bence inanılmaz. Kullanımın sertleştikçe yakıt tüketimi ciddi şekilde artıyor. Böyle bir arabaya binersende o zevki her zaman her yerde yaşamaktan kendini alamıyorsun.

yol tutuşu mükemmel, tartışılmaz.

bazı arkadaşlar farlarında şikayet ediyorlar, haklılar. ben OSRAM marka aynı Watta ancak %50 daha fazla ışık veren ve daha uzağa ışık veren ampullerden taktım, birde röle ilave ettim ve ciddi şekilde rahatladım.

Aracın kötü yönü ise her zaman gözler araban da oluyor. gelip arabanın resmini çekenler mi dersin, bu ne marka, nerden bulabiliriz bizde diyenler mi dersin, vs.vs.

Bir diğer kötü yönü de benim açımdan; iki kapılı olduğundan 4 yaşındaki oğlum, seri ve hızlı olduğundan eşim hiç istemiyorlar ve bu yüzden satmayı yada 4 kapılı bir arac ile takas düşünüyorum.

umarım yardımcı olabilmişimdşir.

tevfik...

Calibra alırken birkaç bin liranın hesabını yapmak bence yanlış olur. önemli olan calibranın temizini - çoook temizini alabilmektir. Çünkü bu araçlar artık yaşlandı ve parçaları pahalıdır. Parçaları temin etmek, ister motor ister kaporta isterse alt takım vs, problem değil. En kötü ihtimal servis yurt dışından 10-15 günde temin eder. Yalnız C20XE, CN20 motorların üretimden kalktığını unutmamak lazım. Orijinal parçalar stoklardan kullanılmakta şu an (Servisteki yedek parça sorumlusu arkadaştan öğrendiğime göre)... Çalışmayan aşınmayan parçalar çıkmacılardan temin edilebilir. Benim fikrim, alırken çok ama çok temiz bir calibra almak. Aksi takdirde çok para harcatabilir. Arabanın hiçbir masrafı yok diye bir şey yoktur bence, hele talip olduğun araba 17-18 yaşında ise. Her şeye rağmen calibra, görüntüsü ile büyüler. Saygılar....

Geri