Opel Astra h Sorusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arzhak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben 60000 bakımında sordum bu ses nerden geliyo çözün bunu dedim...bana dediği cevap " o olur normal" güldüm bende ..öyle kullanıyorum bi zararı yok şimdilik

Ya bendede daha önceleri araca binerken geliyordu ama ya araç 50.000km.de zamanla kesildi yada kasislerde gacırtı yapıyor diye arka burç lastiklerini söktürüp yağlatmıştım bunudamı kesti acaba diye düşünüyorum.Üstelik amertisör,yay,balata falanda değişmedi.Bu H'ın kronik bir sorunu galiba.

Bazen benim Astra G"de de oluyor. O ses koltuklardan geliyor. Nedeni yağzılık çözümü yağlanacak tabi ki ama sizin araba yeni bekleyin bakalım

Arkadaşlar bugün dikkat ettim aracı kullanırken ani frenlerde de ses geliyor ankara reis teki servise telefonla sordum normal o ses zamanla kesilir dedi. Geçen hafta arka burç lastiklerini bende yağlatmıştım usta biraz kullan ses devam ederse o parçayı değiştirebiliriz demişti. Biraz daha sese katlanacaz olmazsa değiştirecem.

Arabaya inip binerken benim arabamda da oluyor. Hem Laguna, hem Vectra.. Ama frenleri bilemicem

aracım 13 binde. aynı sesler bende de var. amortisör sisteminden geldiği net. mesela arka tarafa biri binerken , veya hafif bayırda aracın el frenini çekip aracı stop ettiğimde,yani aracın arka kısmı kalkıp indiğinde bu sesler hep var. eski astramda hiç yoktu. bence yağsızlıktan.15 bin bakımında sorcam bi

Ben geçen hafta serviste yağlattım ama ses devam ediyor.

o gacırtıya benzer sesler sadece el freni çekili iken ve genelde araç yokuşta park halindeyken, araca binerken ve inerken geliyor. el freni çekiliyken araç hafifçe ileri veya geri hareket ettiğinde o seslerin gelmesi normal.

Ankaradaki serviste normal olduğunu söyledi. Vandaki servis ise biraz kullan ses devam ederse parçayı değiştirebiliriz dedi.

arkadaslar bu ses için arabanızın parçalarını söktürtüp değiştirtmeyin normal bir ses..arabaların yüzde 90 ından bu ses gelir.Nedeni Araçlarımızda 4disk fren olması.. Söylediğiniz sesi herhangi bir yokuşta arabayı frene basarak yavasca kaydırdıgınızda herzaman duyabılırsınız bu ses disklerden gelir ve gayet normaldir.Arabaya binerkende gelen ses aynısı biri oturunca araba esnediği için arka disklerden gıcırtı gelir.Kampana olsaydı gelmezdi.

Geri