opel astra h sedan continental lastik

izmirlicem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
http://img682.imageshack.us/img682/6153/arkateker.jpg
http://img180.imageshack.us/img180/3471/nteker.jpg

evet arkadaşlar lastikler daha 24 binde ama ön tekerlerin sırt bölgeleri baya aşınmış.bende ön arkaya-arkalarda öne değiştireyim diyorum ama şöyle bi düşüncem var.ön lastikler arkaya geçtiği zaman lastiğin sırt tarafı dışarı durmasın ters çevireyim lastiği bu aşınan kısım içeri baksın diyorum.resimde kırmızı yuvarlak içine aldığım tarafa geçicek aşınan kısım
işte böyle olcak

bi tehlike oluştururmu arka tarafın yol tutuşu azalırmı?öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.ilk resim arka tekerin,2. resin ön tekerin resmidir

ön arka değişim yapmak en iyisi ama.iç tarafa dönüklük konusunda pek bilgim yok

ön arka yapabilirsin ama iç dış yapman lastiğin yönünün döndüğü taraf ile tanımlanmış olması lazım... bazı lastiklerde bir tarafına dış diğeri iç değer... bunlarda içi dışa dışı içe takamazsın... ama lastiğinde bu yönde dönecek ibaresi varsa sağ önü sol arkaya, sol önü sağ arkaya takarak iç dış olayını gerçekleştirebilirsin...
dönerken arabada çok fazla gaza basıyorsun da patinaja mı kalıyor araç acaba? normalde aşınacak bir yer değilde ondan soruyorum...

ön arka yapabilirsin ama iç dış yapman lastiğin yönünün döndüğü taraf ile tanımlanmış olması lazım... bazı lastiklerde bir tarafına dış diğeri iç değer... bunlarda içi dışa dışı içe takamazsın... ama lastiğinde bu yönde dönecek ibaresi varsa sağ önü sol arkaya, sol önü sağ arkaya takarak iç dış olayını gerçekleştirebilirsin...
dönerken arabada çok fazla gaza basıyorsun da patinaja mı kalıyor araç acaba? normalde aşınacak bir yer değilde ondan soruyorum...
yok abicim yaw esp ve anti patinaj var izin yok yani patiye bile:)sağ önü sol arkaya, sol önü sağ arkaya takmayı düşündüm ztn abicim.ya bazen ben öle 0 çiziyorum direksiyonu sert kırıp ama en fazla 15-20 kere yapmışımdır trafiğe kapalı alanda.bu halde teker.yarılma fln olurmu bu aşınmada?tehlike oluştururmu önleri arkaya taktıktan sonra?

hiç farketmez lastik H serisi ve yönlü lastik olması lazım...öyle eskisi gibi kafanıza göre lastikleri ön yapayım yok solu sağa takayım bitti...bence gidin bir lastikçiye bilgi alın...lastikleriniz uygunsa değiştirin ve balansa sokun...

Geri