Opel Astra G 1.6 Benzin/LPG aracımın arızası için yardımınıza, tecrübenize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

HakanKrglu

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar aracım başlıkta da belirtildiği üzere 1.6 Astra G HB, aracımdan çok memnunum. Her şeyin orijinalini ve yüksek kalite parçalarını kullanıyorum. Ancak aracımda şarj dinamosu arızası gerçekleşti. Hendek sanayide orijinal çıkma ile değiştirdim. Aynı zamanda yeni akü'de aldım. Araç bir hafta eskisinden daha yüksek bir performansla tatmin eder türden güzel çalıştı. Fakat dönüş yolunda Ankara TUSAŞ kavşağına geldiğimde bir anda gaz kesip arıza ışığı yaktı. Bir on dakika bekledikten sonra normal şekilde çalıştı, arıza ışığı söndü ve hiçbir şey olmamış gibi devam etti. İlerledikten sonra aynı hatayı bir daha verdi. Yine bekleyip aracı çalıştırdım. Ancak bu sefer gaz vermememe rağmen araç kendi kendine 2000 devire kadar yükseldi ve sonra tekrar düzeldi. Araca bu şekilde binmedim. Ara ara işim olduğunda kullandım ve o ara sorunla karşılaşmadım. Aradan bir hafta geçtikten sonra araç aynı hatayı verdi bende sanayideki ustama götürdüm. Usta gerekli motor kontrollerini yaptı ve herhangi bir arıza tespit edemedi. Fakat tam giderken sanayinin kapısında aynı hata oldu ve canlı canlı ustaya hatayı gösterme fırsatım oldu. O ara elektrikçi gelip bu hatanın motor beyninden kaynaklanan bir hata olabileceğini ifade etti. Motor Beyni' nin tamiri veya değişimi gerekebilir dedi. Bende şuan aracı kendi ustam bırakıp MAF sensörü, Boğaz Kelebeği, EGR Valfi temizliği ve diğer kontrolleri yapması üzere bıraktım. Bu işlemler yapıldıktan sonra belli bir süre binip test edeceğim. Eğer yine aynı hatayı verirse o zaman Motor Beyni' ne yöneleceğim. Sizlerden ricam şu; Motor Beyni tamirinin sağlıklı olmadığı ve tamircinin de 6 ay garanti verdiği bir senaryo var. Üstelik tamir fiyatı 4000 TL. Bunun yerine hiç oynanmamış, doğrudan çıkma olarak alabileceğim Orijinal Motor Beyni almayı planlıyorum. O ise yaklaşık 20.000 TL. Sizlerin bu konuda bana verebileceği bir tavsiye var mıdır? Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım?

Geri