opel astra classic3 16lt 115hp manuel vites zemin titreme sorunu

Bence aks kolları mı diyorsunuz (türkçesini bilmiyorum kusura bakmayın çoğu parçanın,sizlerden öğreniyorum :) )körüklü olan şanzımandan çıkan onda bir balanc bozukluğu olabilir(aynı teker balanc ayarı misali belli km de ortaya çıkıyor)

Bence aks kolları mı diyorsunuz (türkçesini bilmiyorum kusura bakmayın çoğu parçanın,sizlerden öğreniyorum :) )körüklü olan şanzımandan çıkan onda bir balanc bozukluğu olabilir(aynı teker balanc ayarı misali belli km de ortaya çıkıyor)
aks abi tekerleğe bağlı olan kol 2 parça ortasında bir körük var :)

Allah razı olsun Fatih :) dediğim gibi onda balanc bozukluğu varsa aynı teker gibi belli km ses ve titreşime sebep veriyordur çünkü neden rolantide aynı devirde yok??

0 araçta çıkması garip ? 2005 vectramda 2001 astramdada yoktu bırakın bunları 2011 corsa var dayımda ondada yok araçla ıkına ıkına 200 dayadık hafif eğimde onda bile hissetmedim hiç...

300 DEVİRDE TİTREŞİM
"ben 2008 astra cosmo easytronic benzinli bir araca sahibim.arabam devirlenirken 2750 devirde arabanın şasesinde bir titreşim ve uğultu meydana geliyor.arabanın rolantisi normal.tekleme yok. fakat hem ankara da hem de kdz. ereğli de servise götürmeme rağmen,servis yetkilileri titreşimi farkettikleri halde problemi bulamadılar ve normal dediler.2750 nin altında ve üstünde titreşim ve uğultu kesiliyor.
sonunda beklediğim parça (vibrasyon sönümleyici) geldi ve sağ tahrik mile (aks) körükten itibaren 292 mm mesafede takıldı ve şu anda problemim çözüldü.Araba 2750-3000 devir arası rahatladı,titreşim kesildi. sanki yakıt tüketiminde bile değişiklik oldu. buradan opel tümar servis yetkilerine teşekkür ediyorum ilgilerinden dolayı."

alıntıdır.

Belki çözümünüz budur

Aynı sorun ve aynı çözümü 2-3 sene evvel forumdan H kasa aracı olan bir arkadaş paylaşmıştı. Benzer şekilde aksa titreşim sönümleyici parça takıldığını yazmıştı arkadaş, öyle hatırlıyorum.

Demek tahminim doğru imiş :)

siz bir de 0 km dizel linea'lardaki (33-34000 TL'lik bir araç) titreşimleri, sesleri görün. Şirket iki tane aldı. Al birini vur öbürüne. Debriyajlardan gelen sesler mi dersin, motor uğultusu mu dersin, içeri giren motor sesi mi dersin. Ne istersen var ve servisleri "bunlarda böyle" diyip geçiyorlar. Bak piyasaya binlerce hatta 10binlerce linea var. Bence de alışırsın bir süre sonra. Araban emsalleri yanında 10 numaradır emin ol. (emsali linea değil fiyat olarak emsal sayılır yanlış anlamayın...) 2008 astra h1,6 var bende de sıfır aldım 50bin km yol yaptım. acayip memnunum konusu açılana kadar da böyle bir titreşime kafayı takmadım... Bundan sonra da takmayacağım, yine opel alacağım ama bu sefer INSIGNIA...

arkadaşlar,

bu problemle ilgili konuyu ben açmıştım. bayağı uğraşmış, servislerde arabanın oynatmadığım parçası kalmamıştı. motor takozlarına bile baktırdım. sonunda gene kendi çabalarımla, servisin ilgisiyle çözdük.

Yalnız problemi servis çözmedi. Onlar Macaristandan teknik destek alarak çözdüler. Bunu servisler tecrübe etmedikleri için çözememesi normal gibi. Bana servisteki ustanın söylediği astra g'lerde bu vibrasyon sönümleyicinin olduğu ama astra h'lere koymadıklarını söylemişti. Buda opelin ayıbı. Madem böyle bir sorun ve bülten var neden servislerle paylaşmıyorsun.

Son olarak astra h bazen kullanırken inesim gelmiyor, bazen de binesim gelmiyor. Bu kadar istikrarsız bir araba..

arkadaşlar,

bu problemle ilgili konuyu ben açmıştım. bayağı uğraşmış, servislerde arabanın oynatmadığım parçası kalmamıştı. motor takozlarına bile baktırdım. sonunda gene kendi çabalarımla, servisin ilgisiyle çözdük.

Yalnız problemi servis çözmedi. Onlar Macaristandan teknik destek alarak çözdüler. Bunu servisler tecrübe etmedikleri için çözememesi normal gibi. Bana servisteki ustanın söylediği astra g'lerde bu vibrasyon sönümleyicinin olduğu ama astra h'lere koymadıklarını söylemişti. Buda opelin ayıbı. Madem böyle bir sorun ve bülten var neden servislerle paylaşmıyorsun.

Son olarak astra h bazen kullanırken inesim gelmiyor, bazen de binesim gelmiyor. Bu kadar istikrarsız bir araba..

Sonuçta problemin cözüldü boş ver iyi tarafları da var astranın rahatlığı konforu...doğru bu problem çözülene kadar canın epey sıkıldı ne yazık ki bağzı prbolemlerin opel tarafından çözülemesi rahatsız edici hele sıfır araba alıp bu gibi sorunlarla moralin bozulması,lakin bu gibi sorunlar sırf opelde yok ne yazıkki benim başımdan dünyanın ne iyi markasında olay oldu adamlara gösterdiğim halde inkar ediyorlar sonra ıspatlayınca utanmadan evet o problemimizi biliyoruz demelerini sen görmedin yani seni yalancı yerine koymaları vs...neyse dediğim gibi arabanı güle güle kullan moralini bozma sonuçta gerçekten iyi araba

Geri