Opel Astra classic hb III cdti easytronic devir oynaması

block_valve

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba,
Yeni aldığım 1500 km 'de 2011 model yeni aracım motor soğuk iken ilk çalıştırmadan sonra rölanti devrinin üzerine çıkıp 50 rpm kadar yeniden rölanti devrine inmektedir, yani dalgalanmaktadır. Servise sorduğumda normal olduğu açıklandı. Israr ettiğimizde ise tekrar yazılım yüklemesi yapıldı. Dalgalanma azaldı ama ufak da olsa devam etmektedir. Belirtmem lazım motor ısındıktan sonra yani ısındıktan sonra devir daha stabil kalmaktadır. Servise göre bunun easytronik vitesli araçlarda normal olduğu söylenmektedir. Arkadaşlardan birinde corsa cdti 75 PS araç var. Araçları durdurup belli süre araçlar soğuduktan sonra ( 6 saat kadar sonra) çalıştırdığımızda onun aracında herhangi bir devir dalgalanması bulunmamaktadır.

Yukarıdaki yaşadığım durumu yaşayan arkadaşlar varmıdır? Varsa nasıl çözdünüz? Eğer bu duurm normal ise teknik olarak bunun açıklamasını verebilirseniz sevinirim.
selamlar
 
devir dalgalanması derken?
sabah ilk çalıştırdığımda benim araç da 900 devir gibi çalışıyor.30-40 saniye sonra rölanti devrine iniyor.
gayet normal bir durum.ayrıca bunun easytronicle ilgisi yok.başka araçlarda da soğuk çalıştırmada bir süre rölanti devrinin üzerinde çalışır araç.
 
Açıklamaların için çok teşekkürler.
 
araba soğuk iken devirdeki dalgalanmalar normal. motor tam verimli çalışamıyor. sarsıntıda fazla olduğu için bu titreşimde göstergenin ibresini bir miktar titrettirebiliyor. motor sıcaklığı 80 derece olduktan sonar devir de +/- 20 RPM oynama var ise bir problem var diyebiliriz
 
Geri
Üst