Opel Astra Alınır mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Opelci007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Opelci007

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi günler saygıdeğer opelim.net üyeleri ve yöneticileri, konuyu yanlış yere açtıysam affola...

Şimdi ben opel astra araba alacaktım. fiyat : 16.000 tl 2000 model opel astra gl düz vites 190.000 kmde.

İlk önce sanayide motor ustasına götürdük, Lpg bakım yapılması lazım dedi. Lpg Gaz kaçırıyor Baskı balata ile ilgili şeyler söyledi başkada birşey söylemedi.

daha sonra bir expertizciye götürdük,,,

neyse expertizciler, yağı kalmamış bu arabanın dediler motor yağ
eksiltiyormuş 1 litre yağ ekleyip ancak öyle baktılar.
ARABA FULL boyalı ama kazalı olduğunu bilmiyordum.
kaput değişmiş - sol ön kapı değişmiş + diğer parçaları boyalı.
debriyaj yukarıda kavrıyor kaçırıyor
Klima kompresörü ses yapıyor
motor testi = 87.7 hp (yüzdemi bilmiyorum.)
Arka amortisörler bitik durumda Değişmesi lazımmış. MIN %40 olması gerekirken Yüzde 25 biri yüzde 27 biri çıkmış.

arka sağ far 5-7 cmlik delik şeklinde kırık var.
+ şöför güneşliği kırık.
aracın içinde çizikler çoktu.

+ aracın sahipleri GÜNEŞ YANIĞINDAN full boyattık dediler. ön kaput ve ön sol kapı değiştiğini bilmediklerini söylediler 11 yıllık sahipleriymiş bilmiyorlarmış ondan önceki kullanan kişi yapmıştır diyorlar ama hiç şaşırmadılar...

FİYATTA bir İndirimde bulunmadılar internet fiyatına satmaya çalıştılar, galericiler bile 15.5 e alacakmış bizi sevmişler ondan bize satmayı düşünmüşler =)

ben almayınca 3-4 gün sonra ruhsat değişmiş plakadan sorgulattım. sanırım satmışlar.

sizce böyle bir araç alınır mıydı ?

Son düzenleme:
Hiç gerek yok, bence almamanız iyi olmuş. Aracı aldıktan sonra neden o saydığınız arızaları gidermekle uğraşasınız ki?

içim ürperdi. allahın sevdiği kuluymuşsun abi sen.
alaydın şimdi burda opelin allah belasını versin diye konu açardın :D

En iyisini yapmışsınız. O araç adamın ocağına incir ağacı diker.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyiki almamışsınız. Araba mı alıyorsunuz sıkıntı mı di mi ama? İkinci el araç almak çok zor, siz de doğru olanı yapıp ekspertiz yaptırmışsınız, ihtiyatlı olmak gerek.

cevaplar için saolun.
şimdi biraz da parasına aldanmıştım. 2000 model astra 16.000 tl.

bu arada araç alırken sadece expertiz yaptırmak yeterli mi ?
sanayiye illa götürmek lazım mı ? sanayideki usta 1-2 birşey saydıktan sonra, al sıkıntı yok gibi şeyler demişti anladımki sanayici ustalar tüm arabalara şahine doğana bakar gibi bakıyorlar.

sadece expertizle araç alınırmı alınmaz mı ? motor ustalarınada götürmek lazım mı ?

bu arada 2. el opel astra almayı düşünüyorum, max para 17-17.500 tl. 98-2000 arası opel astra klimalı olsun temiz olsun yeter diyorum Sizce bu paraya temizi alınmazmı hepmi böyle sorunlu çıkar ?

Opelin temizi kullanıcısını mutlu eder.Bakımsızsa her araç gibi üzer.Detaylı expertiz yaptırmadan araba alınmaz.şanslıymışsınız.O araba ancak 5000 lira eder oda yedek parça için başka bir halta yaramaz.Kimbilir hangi garibana gagaladılar leşi?Belkide galerici almıştır alayıp pullayıp 30000 e satar.

İyi ki almamışsınız. Kaputtaki küçük göçüntülerden dolayı değişim çok büyük bir dert değil ancak araç şasesinde herhangi bir yamukluk, motor millerindeki herhangi bir yamuk sizi çok sıkıntıya sokar. Güvendiğiniz bildiğiniz bir yerden almanız sizin için daha iyi. Bence hayırlısı olmuş sizin için.

saolun cevaplar için,
Bu arada Sahipleri yarına hemen satalım demişlerdi 1 saatlik yoldan gelmişler =)
aceleye getirmeye çalışıyorlardı.

bu arada, antalyadaki şu günlas oto gibi netten bulduğum opel servislerinin hiçbirisi expertiz yapmayacaklarını söylemişlerdi :( 2 el araba alacağız bakmıyormusunuz gibi şeyler sormuştum. hiçbirisi yardımcı olmadı :(

bu opelin 2. el araç alırken bu tarz şeylerine bakacak olan expertiz raporu çıkaracak olan yetkili servisi Antalyada yok mu ?

saolun cevaplar için,
Bu arada Sahipleri yarına hemen satalım demişlerdi 1 saatlik yoldan gelmişler =)
aceleye getirmeye çalışıyorlardı.

bu arada, antalyadaki şu günlas oto gibi netten bulduğum opel servislerinin hiçbirisi expertiz yapmayacaklarını söylemişlerdi :( 2 el araba alacağız bakmıyormusunuz gibi şeyler sormuştum. hiçbirisi yardımcı olmadı :(

bu opelin 2. el araç alırken bu tarz şeylerine bakacak olan expertiz raporu çıkaracak olan yetkili servisi Antalyada yok mu ?
-
özel servisler var detaylı expertiz yapıyorlar, 80-150 tl arası değişiyor ücret.ben aracı Ankara'dan aldım.kendimiz de az çok anladığımız için önce kendimiz inceledik sonra expertize soktuk.

Geri