Opel astra 1.6 twinport hararet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmetgun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmetgun

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi gunler arkadaslar araniza yeni katildim.2 gun once opel astra 1.6 twinport elegance satin aldim. Ustama gosterdigimde hic bi sorunu yok rahat rahat alabilirsin dedi.bugun sabah arabayi yikadiktan sonra suyunu kontrol ettigimde kahverengi camurumsu ve kopukluydu vakit kaybetmeden sanayiye goturdum kaputu actigimizda su fokur fokur kayniyordu. Devir daimde sorun olabilir dediler.pazar gunu oldugu icin parca denemesi yapamadilar yarina kaldi. Sizin fikriniz nedir? Umarim yeni aldigim arac buyuk bi masraf cikartmaz.

Antifriz var mıydı? Aracın da.

Antifriz var mıydı? Aracın da.

Onceki sahibi koydumu koymadimi bilmiyorum. Araci yeni aldim ne su doldurdum ne antifiriz ama araci alirken sanayiye goturdugumde su berrakti

geçmiş olsun, su berraksa antifriz büyük ihtimal koymamışlardır inşallah ucuz yollu atlatırsınız

Uzunca zaman soğutma sisteminde su kullanılan araçların içinde pas oluşur ve sonrasında bu su aracın paslanmadık yerini bırakmaz sonra antrifiriz konduğun bu paslar çözülmeye başlar ve gri bir çamur birikintisi olarak yedek su şişesi içinde birikir sadece o değil devri daim parasının içinde olan pervane bozulur ve normal dolaşım olmasından daha az olur ve hararet olsun aracın ısınmaması gibi bir sürü sorun çıkarır.

Eğer arabaya hararet yaptırmadıysanız sorun %90 yağ soğutucuda.
Egzoz manifoltunun altında bir parça. İşçiikle beraber 500 lira civarı tutar.
1.6 ecotec'lerde çokça görülüyor bu sorun. Contalarından kaçırıp, soğutma suyuna yağ karışıyor.

İnternette "astra h yağ soğutucu" diye aratın parça satan sitelerde çıkar, fiyatını da görürsünüz. Ustayla ona göre pazarlık yapın.

Bu arada soğutma suyu kabının da ilaçlı suyla birkaç kez devirdaim yapıplıp temizlenmesi lazım.

İnsallah bakalim. Antifiriz bu kadar sorun yaparmi ?

Hocam antifirizin başlıca iki görevi var. İlki kışın soğutma suyunun donmasını önler, ikincisi de motor aşırı ısındığında suyun kaynamasını ve aracın hararet yapmasını önler. %50 su + % 50 antifriz(kırmızı renk) karışımı donma noktasını -30'a düşürür, kaynamayı da 115 derece civarına yükseltir. Bu yüzden aracın hararet yapması zorlaşır.

Su kabında köpürme ve ciddi renk değişimi bir kaç sebepten olur.

1. Silindir kapak çatlak, conta yanması durumunda egzost gazının suya karışması
2. Kapalı sistem olan soğutmanızda kapak yada su sisteminde ki bir kaçak sistemi açık hale getirip suyun erkenden kaynamasına sebep oluyor buda suyun fokurdatıyor.

2005 model aracınızda hortumlar ve kap eskimiş olduğundan 2. seçenek çok daha ağır basıyor. Öncelikle kabın sarı kapağı değiştirilerek deneme yapınız.

Turabi bey 2005-2008 model Z16XEP lerde yağ soğutucu yok.

Kolay gelsin

Conta yakmis arkadaslar. 1500 tl masraf cikti yarim motor yapilacak.

Geri