Opel Astra 1,3 CDTI Ne Yakmalı?

Hepinize Çok Teşekkür Ederim, İlginizden Dolayı. Selim Bey Önerinizi Uygulayacağım. Şuan Biraz Sıkıntıdayım. 2-3 Güne Kadar Fulleyeceğim. Dediğiniz Gibi Biraz Yol Yapayım Sonuçları Buraya Yazarım. Genellikle 2300-2700 Devirde Kullanıyorum. Daha Önceki Arabama İstinaden Tabir Yerinde Olursa; Eşekten İnip Ata Binmiş Gibi Oldum. Birazda Onun Acemiliği Var. Diğer Aracım LPG 'liydi. Yakıt Konusunda Opet Euro Diesel Kullanıyorum. Tecrubelerinize Sığınarak 95 Oktan Mı 98 Oktan Mı Kullanmalıyım? Farkları Nelerdir.

esek benzetmesi yok ya..arac iyi kaciyor bende aynisi easytronik var ve güzel kaciyor..su an ankara da 5,4 litre 100km de yakiyor...
sen yeniden dedigim gibi ölc..eger gercekten fazla yakiyorsa..bakariz sebepleri..olabilirlikleri

100 km'de ortalama 5-5,5 lt mazot tüketir: ağır kış şartları dışında ve ortalama 25 km/h hızın üzerindeki değerlerde.
100 km'de 6-7,5 lt mazot tüketir: ağır kış şartlarında ve ortalama 25 km/h hızın altındaki değerlerde.

Merhaba Arkadaşlar;

1,3 CDTI Opel Astram Var. 40 Liralık Mazot Aldım. Yaklaşık 150 KM Yol Gitti. Servise Sorduğumda Arıza Işığı Yanmadığından Bişey Yapamayız Dedi. Normalde Enjoy SP 'ler 13-15 KRŞ Arası Yakması Gerekmez Mi? Üstelik Mümkün Mertebe Devrinde Kullanmaya Özen Gösteriyorum. Sizce Sorun Nereden Olabilir? Ve Ne Yapmalıyım? Son Olarak Hangi Yakıtı Kullanmamı Önerebilirsiniz?

Teşekkürler.
İyi Günler.
1,3 dizel bu kadar yakarsa vay bizim halimizeee :D

yok arkadaşım bak ben şu an 55 liralik aldım tam doldurdum depoyu 350 km yaptım ve bunun 120 km rahat şehir içi diğeride şehirler arası ama son sürat yanı öyle 90 gitin mi az yakar felan yok bende senin arabada bir sorun var bence . yada benim araba mazotu sevmiyor :) yakmıyor

Hepinize Çok Teşekkür Ederim, İlginizden Dolayı. Selim Bey Önerinizi Uygulayacağım. Şuan Biraz Sıkıntıdayım. 2-3 Güne Kadar Fulleyeceğim. Dediğiniz Gibi Biraz Yol Yapayım Sonuçları Buraya Yazarım. Genellikle 2300-2700 Devirde Kullanıyorum. Daha Önceki Arabama İstinaden Tabir Yerinde Olursa; Eşekten İnip Ata Binmiş Gibi Oldum. Birazda Onun Acemiliği Var. Diğer Aracım LPG 'liydi. Yakıt Konusunda Opet Euro Diesel Kullanıyorum. Tecrubelerinize Sığınarak 95 Oktan Mı 98 Oktan Mı Kullanmalıyım? Farkları Nelerdir.

Hocam senin arac dizel değilmi ? 95 yada 97 oktan benim bildiğim benzinde oluyor sen direk Euro dizel koyman lazım..Ben 2-3 aydır kullanıyorum Total-Shell-Opet ve Petrol Ofisinden aldım kimi çok iyi kimi çok kotu diyordu petrol ofisi için yine forumdaki bir arkadaşın yakıt tuketimindeki memnuniyeti uzerine Petrol ofisini denemeye karar verdim aldım ve memnunum topkapıda Opel servisinin yanındaki PO dan almıştım 2 defa yine orda devam etmeyi düşünüyorum Motor sesinde azalma çekişte artma hissettim arada birde yolun durumuna göre aracı 3.000 devrin üzerine çıkartıp hafif zorlamanında yararı var gibime geldi bende sürekli 2500 devir civarında kullanıyorum sürekli bu kullanımda motor hantallaşıyor sanırsam arada bir yapmak lazım ben 4.viteste yapıyorum...

hocam oncelıkle yakıt tuketımını 100 lıralık benzın alıp gıttıgınız km ye bakarak hesaplamanız sızı yanlıs yerlere goturur.belkı daha gıdecektı arac.mesela 50 km daha gıdebılecek olsaydı km de 20 krs yakmıs olurdu.oyuzden ya depoyu doldurun tamamen yada yol bılgısayarındakı yolculuk tuketımı degerını ve yolculuk mesafesı degerını sıfırlayıp 100 km gıttıkten sonra yolculuk tuketımı degerıne bakman dogru sonucu verecektır.yolculuk tuketımınde kesınlıkle sapma olmazken ortalama da ve kalan menzıl bılgısınde kullanımseklıne gore anlık degısmeler olabılıyor.ayrıca yolculuk tuketımıne bakıp aracı fulleyecegınız zaman pompacıya "34.7 lıtre koy yanı fulle" dedıkten sonra o deponun tam o lıtrede doldugunu gormek guzel bırsey oluyor:):):)

astra cdti lerin genel ortalaması şudur
10 litre (30TL) ile şehiriçi 140-170 km (istanbul baz alınmıştır)
10 litre ile şehirdışı 180-230 km (80 - 120 km hız arası ile baz alınmıştır)

yakıt değerlerinize göre üstteki kilometrelerin altında iseniz, ya sizin kullanış biçiminizden kaynaklanmakta yada arabada bir sorun vardır

dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir hususta, hissedilir turboya 2200 devir civarlarında girmektedir, siz her 1 ve 2nci viteslerde gaza gereğinden fazla basarak gereksiz yere hissedilir turboya geçerseniz bu yakıt tüketiminizi 20% ile 40% arasında kesin olarak arttırır. çünkü hissedeceğiniz ani atak yaratan turbo basıncının devri %320 artmakta dolayısıyla bundan kaçınırsanız ciddi oranda yakıt tüketiminizin düştüğünü farkedebilirsiniz.

Yol bilgisayarına göre değerlerim.
Uzun yol için ve biraz da süratli kullanım ile

Yazın ort: 5lt/100 km
Kışın ort: 5.5-6 lt/100 km

Yol bilgisayarına göre değerlerim.
Uzun yol için ve biraz da süratli kullanım ile

Yazın ort: 5lt/100 km
Kışın ort: 5.5-6 lt/100 km

:good::good::good: benimki de 5.4 kisin...yazin 4,8 arasi...

Geri