- Katılım
- 30 Tem 2006
- Mesajlar
- 5,339
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0

Şık, küçük ve şehirli yepyeni otomobili ADAM ile Opel, moda rüzgarları esen A segmentine ilk adımını atıyor. Opel ADAM güçlü ve sert tasarımı, neredeyse sınırsız kişiselleştirmeyle birleştirerek benzersiz bir otomobil yaratmanıza olanak veriyor. Ayrıca cep telefonları ile entegre olan, dolayısıyla da internet uygulamalarını aracın içinden kullanmanıza imkan veren dahili müzik ve bilgi sistemleri gibi üst sınıfa ait premium teknolojileri de bünyesinde barındırıyor.

3.70 metrelik uzunluğu (aynalar hariç 1.72 metrelik genişlik) ile bu çevik üç kapı, şehir ortamı için mükemmel. Kabinde ise Opel ADAM, 4 kişiye küçük otomobillerde pek rastlanmayan geniş alan ve premium etkili ortamın keyfini yaşatıyor. A segmentinde Opel, pratik güçlere sahip Agila ile boy gösteriyor. Artık yeni ve şık ADAM, kişisel tarzlarını ifade eden bir otomobil arayan, modayı takip eden şehirli müşterileri hedef alıyor. Uzmanlar, gelecek yıllarda yaşam tarzı odaklı alt segmentin kademeli olarak büyüyeceğini tahmin ediyor.

Opel ADAM, başlangıç için 5 ileri manuel şanzımana sahip 2 benzinli motor (1.2 litre 51 kW/70 HP ve 1.4 litre 74 kW/100 HP) ile sunulacak. Tüm motorlar, yakıt tüketimini azaltan Start & Stop Sistemi’nin de dahil olduğu ecoFLEX teknoloji paketiyle birlikte sunulacak. Daha sonra ise gelişmiş verimlilik ve performans sunan doğrudan enjeksiyonlu ve turboşarjlı yeni nesil küçültülmüş benzinli motorlar ADAM ile görücüye çıkacak. Bu yeni motor, tamamen yeni bir 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte sunuluyor olacak.

DAM’ın dünya prömiyeri 29 Eylül-14 Ekim arasında Paris Motor Show’da yapılacak. ADAM’lar showroomlara 2013 ilk çeyrekte gelmeye başlayacak.