oomatik cikle coştu

astra bor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sabahları arabayı çalıştırdıktan sonra yakıttan tasarruf adına 1 viteste yürüyorum. son ra 2. vites fakat debriyaja bastığmda devir 2500 oluyor. daha sonra durumdüzeliyor neden acaba?

rölanti ayarlayıcının marifeti bu arıza olarak algılamayın.

normal bir durum yani :)

araçta otomatik jigle var.belli bir ısıya gelince tekrar devir normale döner.

sabahları arabayı çalıştırdıktan sonra yakıttan tasarruf adına 1 viteste yürüyorum. son ra 2. vites fakat debriyaja bastığmda devir 2500 oluyor. daha sonra durumdüzeliyor neden acaba?

bu konu önemli aslında. tasarruf için yaptığınız şey yanlış. arabayı çalıştırır çalıştırmaz hareket etmek, motoru zorlamadan 2000 devirde normal bir sürüş ile yola devam etmek lazım. eskiden kalma yanlış bir bilgi de "motor ısınsın sonra kalk, çok yer ve motor zarar görür" dür. tam tersi. anormal bir durum olmadığını düşünüyorum otomatik jikle dolayısı ile.

rolabti ayarlayıcısında problem var araç ısındıktan sonrada yapıyorsa motor sıcaklık sensörü arızalıdır çünkü aracın motor sıcaklığını düşük algılıyodur ve rolantiyi yükseldtiyordur enjektörleride haliyle fazla açar ve araçta stop eder

araç ısındıktan sonra sorun yok zaten. araç henüz yeni çalıştığında hareket esnasında debriyajdan çektikten sonra oluyor. tekrar debriyaja basınca normale dönüyor. bu durum hararet ibresi hafif oynayınca 1 mm gibi durum normale dönüyor.

o zamn rolanti ayarlayıcısında problem war

geçenlerde aynı sorundan ötürü bende servise gittim, rolanti düzenleyici zamanla tozdan kirden tam algılayamaz olmuş onu temizlediler tekrar aynı parçayı taktılar o günden beri hiç tekrarlamadı.yani parçanın değişmesine gerek yok eğer arızası farklı değilse.
bilgine......

Normal bir durum.. Fazla kurcalatmayın, iyice bozarlar..

temizlettir kullan hiç bişey olmaz tabi teizleme kurtarırsa

Geri