ön tekerlekten gelen ciyirti sesi

Lastikten olabilir. Sıcakta daha da artıyor mu? ( Eğer frene filan basınca kesilmiyor ise)

ses

gelen ses öyle lastik sesi gibi bir ses değil.daha çok metalin metale sürtmesi sesine benziyor.böyle frene basınca eski arabalarda bir cıyırtı gelirdi ondan biraz daha kulak tırmalayıcı bir ses.frene hafif dokununca bazen sesi kesiyor.götürücem servisede çok yoğunum vakit bulamıyorum arkadaşlar.

1-2 yil once bizde de vardu bu. ıslık sesi gibi biseydi. kaldırdık arabayi ne oldugunu bilmiyorum ama disklerin orda bir teneke vardi. o diske deyiyordu. yada yürüyen aksamdan birine degigordu iste. sonra o tenekeyi biraz uzaklastirdik büktük yani hafiften. sorun düzelmisti..

yada benim arabanın ki gibi aks körüğü yırtılmıştır :) ara ara giderken cıy cıy cıy ses yapar frene basınca da bazen ses kesilir :D hemen tamir ettirirsin bişeyi kalmaz :) farklı bi örnek olarak söledim :) herkes balata, disk filan demiş te..

sorun halloldu...

arkadaşlar.sorun sadece ön fren balatalarıymış.dışarıdan 125 tl ye orjinal balataları aldım ve 40 ta işçilik verdim dışarıda bir ustaya değiştirttim.şimdi zımba gibi oldu sorun çözüldü.:)serviste yaptırsam daha pahalı olacağı kesindi.

Geri