ön takımdan veya motordan direksiyon kutusundan ses geliyor diyenler

Demek Opelin kronik sorunu bu. benim comboda da böyle bir sorun var. direksiyondan geliyor hafif bir boşluk var gibi sanki.

bizim eski corsa c deki direksiyon kutusunun dağılma sebebi direksiyonu dönüşlerde çok vazla döndürülmesindenmiş

sağ önden bi ses geliyodu z rotmuş .. hallettik şimdi

bizim eski corsa c deki direksiyon kutusunun dağılma sebebi direksiyonu dönüşlerde çok vazla döndürülmesindenmiş

:) o ne abi yaaa. bende de vardı corsa c. kronik arıza direksiyon kutusu ses yapar. tıkırtı. bunu kesmek için 300 civarı verirsiniz. direksiyon kutusu acılır. burclar değişir. ustadan 2 yıl garanti alıonır. corsanın yol tutşu keyfedilir... :)

corsanın kronik sorunu viraj demir lastiğidir.tümsekten filan geçerken özellikle soğuk havalarda gacur gucur eder .her kış bakımdan önce değişirim

Arkadaşlar ben bu ses yüzünden kafayı yiyecektim.Hem yetkili hem de özel servisler sesin nerden geldiğini bulamadılar.sadece tahmin edebildiler. Z ROT,TABLA,TRAVEZ BURÇLARI,DİREKSİYON KUTUSU,AMARTİSÖR TAKOZU,MOTOR KULAĞI,ROT kolu,RUTİLLER,..... gibi tahminler.

Gittim salıncak ve alt kulağı değiştirdim gitmedi.Dedim ya boş ver bineyim böyle sesli sesli dedim.Vardım mersine gittim sanayiye orda tanıdık çevremiz geniştir.Bizde eski esnaflardanız.

Baktırdık.Araba kazalı olduğu için ( BU da Ayrı bi galeri KAZIĞI) TRAVEZ'in bir vidası takılmamış.sebebi de travez şaseye tam oturtulmamış.Bir vida işte böyle TIKIRTIYA sebeb oluyormuş.

TRAVEZ ve Şase denk getirilip boş vidanın yerine vida taktık.Sorun bi anda bitti. HİÇ BİR PARÇA DEĞİŞMEDEN.

Usta dedi kardeş araban zaten 2004 model.daha parçaların hepsi yeni dedi.Niye yeni parçaları değişteyimki dedi.haklı abi adam.

Kardeş sen genede TIKIRTI için bi kezde bence TRAVEZ VE ŞASE arasındaki 4 tane burç var.bunlara bi baktır.burçlar ölmüş olabilir. buda mükemmel bir TIKIRTI yapıyor.Burçlar ucuz orjinalinin bile tanesi 25--30 milyon .

bence bi dene bu tavsiyeyi.Çünki ben az daha kafayı yiyodum.Şimdi mükemmel.TIKIRTI yı bırak VIZZ bile yok.

TEK ses otoyolda astramla 200 yapıp geçtiğim o lüx sınıf arabaların çıkarttığı VIZT VIZT sesi.:bisiklet::kop:

Son düzenleme:
harikasın be sakaryalı, sanki yukardaki sorun yazılarını ben yazmışım gibi geldi.
hemen yarın bir baktırayım. inşallah bende hallederim

abiler bence opel çok sert amortisörlere sahip bizim yollar bu arabalara göre değil. daha yimişak araba tercih etmekmi lazım acaba

opel combo 1.3 city plus 15 gün önce servise aynı sorun için gittim direksiyon kutusu dediler...ellerinde yokmuş..biz size haber veririz parça gelince dedler..Aradılar ve salı günü gittim tekrar taktılar..baya uzun sürüyor vakitli gitmek lazım...simdilik sorun yok...

Not: yapılmadan önce sorunum ;asfalt yolda hiçbir sikayetm yok hiçbir anormal ses yok ancak stablize yola girince tıkırtı baslıyor,sanki amortisor gibi yada benim eski araba reno da olurdu driksiyon tıkırdı burcu deriz onu değisince düzelirdi aynı ogibi bir arıza ...

bendede cukurlara girince direksionda sankı cok hafiften bosluk varmıs gibi oluyor..yanı tam yavasladıgım zaman frene basınca fren pedalında bıle hıssedıomusum gıbı gelıo bu boslugu..normalde bişe yok ama ne tıkırtı falan

Araç dururken direksyonu çok yavaş bir şekilde çevirdiğinizde de ufak bir boşluk hissediyorsanız (direksiyon hareket ediyor ama lastikler hareket etmiyorsa) rot kollarınızın değişmesi gerekir. Emin olmak için bir servise götürüp lift e kaldırttığınızda lastiklerin yukarı aşağı veya sağa sola sallanıp sallanmadığına bakabilirsiniz. Sallanıyorsa rot kolları sallanmıyorsa başka bir aksamdır.

Geri