omega şanzıman problemi

karaca_8346

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
97 model omega 2.5 v6 kullanıyorum. aracın geri vitesi çalışmıyor. diğer viteslerde şimdilik sorun yok. daha önce bu tür bi sorun yaşayan yada bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

bugün yolda giderken tc lambası ve motor arıza lambası yandı aracı stop edip tekrar çalıştırınca geri vites çalışmaya başladı. bikaç deneme yaptım sorun yoktu. ancak bi aracı sollarken roketleme devreye girdi ve durduğumda geri vites tekrar çalışmamaya başladı. aynı şeyi bikaç gün öncede yapmıştı. aracı bilgisayara bağlatıyorum ancak herangi bir sorun görünmüyor. kimileri şanzıman değişecek diyor kimiileri beyin değişecek diyor. burada otomatik şanzımandan anlayan sağlam bi usta bulamadığımdan ne yapacağımı bilemiyorum

Beyinden olabilir.Araç geri vitesi tanımlayamıyor olabilir.Belkide şanzumanla alakalı mekanik sorundur.

şanzıman yağın hiç değişti mi?

kontrolünü yaptırdım yağda herhangi bir eksilme yada deformasyon çıkmadı.

...

bende aynı aracı kullanıyorum..benım aracımda da bazen gerı vıtese taktıgımda 2-3 sn bekleme oluyo sonra gecıyo..bi ustaya sordum,geri vites müşüründendir dedi ama nekadar ınandırıcı bılemıyorum..aynı aractan kullananı bulmusken ben size bişey soruyum...aracınız lpg limi???bujiler tek tırnakmı çift tırnakmı??? bilgi verirseniz sevinirim..

Kiliste şanzımancı mustafa ustaya götür. benim şanzımanla 2 ay uğraştı ama sorunu çözdü. elinde yedek omega şanzımanı da var. yardımcı olur. antepden ilker salık verdi dersin. selamlar.

ara. lpg li. henüz yeni taktırdım. yani 8-9 ay oldu. atiker sıralı sistem. ama bujiler tek tırnaklımı çift tırnaklımı bilemiyorum

kilise gittim. şanzımanı bulamadık. halepte bi tane bulduk 1200 tl ye ama o da muayyer değil. adam sorun çıkarsa kabul etmem diyor. bizde parayı riske atmadık. şu mustafa ustanın telefonu varsa bi görüşeyim. belki burda netice alamazsam tekrar giderim kilise

conta ve balataları yeni değiştirilmiş bir tane var elinde mustafanın. yarın özel mesaj atarım telefonunu. uygun da verir.

Geri