Olmaz Olsun Böyle Bakanlık!

Bu ulkede insan caninin bile kiymeti yokken...
ogretmen olarak belki haklisiniz, ama belki sizin gibi baska baska konularla morali sifira inen ne vatandaslar vardir. yapacak bir sey yok valla, bunlari basimiza bizler ve bizleri dunyaya getirenler getirdi, simdi de ektigimizi biciyoruz. taktir-i ilahi yani.

(Lafim ortayadir, sizlere katiliyorum. yalnis anlasilmak istemem.)

daha sakin lütfen..

.............

Son düzenleme:
Nalet olsun bende bekliyorum. milli eğitim kadar şerefsiz bi kurum yoktur kendi adamlarını yerleştirdiler bu karambolde . çok az yer kalmış hepside beş para etmez yerler. torpilin allahı dönüyo bu işte. Allah belalarını verir işallah en kısa zamanda..

Valla şu dakikaya kadar sükuneti elden bırakmayayım diyordum ama en sonunda sabahtan beri uğraştığım yere girmeye nail oldum ve dumura uğradım. Koskoca İstanbul için sadece ve sadece 44 tane Türkçe kadrosu boş. İnanamadım defalarca saydım. Kendi memlekteim ise tam bir komedi 2 boş açık.

Gerçekten de lanet olsun. Hem de binlerce kez, milyonlarca kez. Bir iş ancak bu kadar ele yüze bulaştırılır. Sinirimden elim ayağım tutmuyor. Lanet olasıcalar...

Bu arada forumu da böylesine .oktan bir mevzu için meşgul ettik ama... İdare edersiniz artık!

Valla meslektaşım öğretmensen eger,her türlü kazıga!son dakka golüne,denilipte yapılmayana!işlemlerin yarı yolda bırakılmasına,evrakların kaybolmasına alış.Benim gibi yap!!Benim gibi yap,önüne gelenle kavga et,gerekirse tehdit et.Aynı ilden bile iki dakka da başvuru sayfanı açtırırlar.Ararlar konuşurlar.

08 Mayıs 2009 tarihinde sağlık personeli olan eşime bakanlıktan gelen yazıda atamada eş mazeretinin sona erdiği bu nedenle acil olarak C-D bölgelerine tayin istemesi gerektiği yazıyordu,yani bakanlık kendini hukuki birimlerin yerine koyarak birnevi bizi boşamış.Evli olduğumuzu ispat etmek için birsürü belge istediler verdim sonucunu bekliyorum,bu sistemde başımıza herşey gelebilir.

Forum öğretmenleri sözüm size:

Bu yıl değişen atama kılavuzundan bir şey anlayan var mı? İl içi ve il dışı ortak yapılacak. Ancak il içinde ve il dışında açılan okullar çok az bir kısmı. İl içi atama isteyecekler, bütün okulları yazıp sıra oluşturamayacak mı yani? Açık gösterilmeyen bir okuldan il dışı olarak ataması olan bir öğretmenin yeri boş mu kalacak? Nedir bu MEB kazığı yine?

Bu tayin olayı iyice sarpasardı, hükümet resmen saçmaladı.Ben tayinci değilim ama benim maduriyetim farklı.Olay şu:

Ben Müzik öğretmeniyim.Atandığım yıl aldığım puanla Türkiye genelinde üst sıralardaydım.Yani istediğim yerlerden birinin gelmesi muhtemeldi.Ben ne yaptım peki; doğu görevi bitsin diye ücra köşeleri yazdım mecburen.Peki ne oldu 1. bölgeye tayin isteyenler için af geldi.Ulan ne suç işledilerki affediyorsunuz.Olması gereken 1. bölgede görev yapanların 4. yılın sonunda mecburi doğu görevinden rotasyona uğramasıydı ama nooldu af geldi bak sen! sonuç:

Rotasyona uğramayan ve ehl-i keyf 1. bölge tatilcileri hiç doğu görevi yapmayacak, ayrıca kendi güzide yerlerinde çakılı kalacak.Bu ne demek? Biz mecburi görev yılımız dolunca oralara tayin isteyemeyeceğiz.Neden? Çünkü tatilci arkadaşlar hala orada keyif sürmekte.Eee kardeşim bizim hakkımız noolacak? Ne hakkı Gökhan bu memlekette hak hukuk varmıki...

Hakkımı helal etmiyorum!!!!!!!

bende 2009 mayıs ayında eşimle beraber Ankara ya tayin istedim.İstemeden öncede atama şubeye telefon ettim.Eşimle farklı ilçelere atanırsak agustos ayında tekrar özür durumundan eşimin olduğu ilçeye tayin isteyebilirmiyim dedim.Evet dediler.İnanmadım eşime arattım onada evet agustos ayında tayin isteyebilirsiniz dediler.Tayin istedik Benim tayinim Sincana Eşimin ki Altındağ İlçesinde bir okula çıktı.Ağustos ayında başvurular başladı eşimin ilçesinde 14 okula başvuru yapabiliyordum.Sonra İlsiste bakım çalışması yapılıyor uyarısını aldım. 2 gün ilsis gitti gelmedi.Sonra açıldı başvuru ekranım !!!!!!!.Yer değişikliği yaptıgınızdan dolayı tayin isteyemezsiniz uyarısı vermeye başladı.Atlayıp gittim bakanlığa atama şube müdürünü bulup durumu anlattım.Adam bana aynen şu cevabı verdi.

-Hocam siz tayin isterken durum böyleydi hakkınız vardı ama sayıştay yeni bir yazı gönderdi 2 ayda 2 defa yolluk ödememizi istemiyor.Bundan dolayı tayin hakkınız yok

Bende adama Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde tayin istediğimizde zaten yolluk alamıyoruz sizin bunu bilmeniz gerekiyor dedim.Hocam ozaman bana durumunuzu anlatan bir yazı yazın dedi.Yazdım adama verdim.Sonuç olarak 1. dönem boyunca sincanda çalışmaya devam ettim.Hiç birşey değişmedi tayin hakkım gasp edildi.
.Şimdi eşimle aynı ilçede çalışıyoruz.Ama 4 ay boyunca hergün sincana gidip geldim 1000 liradan fazla gaz parası verdim.

İlk dönem açılmayan e-okul sayfası yüzünden karneleri sabah 6 da ancak çıkarabilmiştik artık ben milli eğitim bakanlığı dahilinde olan hiçbirşeye şaşırmıyorum kadrolu ingilizce öğretmeni bulunmayan bir okulda ingilizce açığı gözükmemeside ayrı bir olay.

Geri