Olmaz böyle birşey!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sapphire
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
biraz önce ebay.de yi açtım ve kahroldum bi kere daha ne kadar sefil bi ülkeyiz....almanyada 230 euroya 1990 model önden kazalı motou çalışır abs sanroof spoiler klımalı calibralar var ne bi s....m ülke burası bugun hurdacı hurdacı gezdim tampon yok......abi calibra ne diyolar.ben bilmem şurda yığıntı var ordan bak ...abi bu araba yeni modelmi? vay be opelin boyle bi modelimi vardı?.....gumrukten mi???????........türkiyede de durum bu lanet olsun

ilhaann' Alıntı:
vay halimize.. biz ne yapalım şimdi
:) :) :) :)

işte bu yüzden almanya dan 4 yaşından büyük araç getirmemize izin verilmiyor. Yoksa TR (tıpkı bir dönem doğu almanya ve polonyanın başına geldiği gibi) araba mezarlığına döner. Bilenler bilir, duvar ilk kalktığında, batı almanya dan 500 DM a alınan arabaları "saf" doğu alman kardeşlerine 3000 DM a satıp deveyi hamuduyla götürenler oldu almanya da.
Her şeye rağmen bu işin gerçeği bu arkadaşlar; bir araç normal kullanımda 10 yıllık amortismanla alınır. Yılda ortalama 20.000 km yol yapan bir vatandaş (almanya da böyle) 10 yıl sonra aracı 200.000 kmye dayıyor. o km den sonrada kimse arabayı almaz.
Kendi adıma konuşursam, yılda 35-40.000 km yol yapıyorum. 5 yılda 200.000 km eder.
Bazı zengin arkadaşlar, sadece haftasonu kullanımı amacıyla araba lıyor yılda 5000 km anca yapıyor. işin dengesini onlar bozuyor ;)

orada da domates biber vs. pahalı :) tr de yüzüne bakmadığımız basit işporta tişörtler 20 euro ya alıcı buluyor.Ülkemizin heryeri güzel ve zengin. sadece özkaynaklarımızı değerlendiremiyoruz.

arkadaşım fransada yaşıyo. unoyu 200€ ya almış kafayı yedim :)

yaaa zaten cip isteyip duruyorum bide bunlar koyuyo :(

arkadaşlar bence onlar gümrüğü ödenmemiş arabalar..araba.com da bakmıştım e 200 mersedese adam 4000 euro istiodu

Geri