OGS-HGS Gıcık Bir Durum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılıyorum abi...

HGS'yi alırken 75 TL yükleme yaptım. Sonra bir 50 TL yükledim. Geçenlerde bir 40 TL daha yükledim. Hadi kart bedelini ve içindeki 20 TL'yi çıkalım, geriye kalan 140 TL yaklaşık 6 ayda kazandırdığım para! Üstelik eylülden bu yana her gün, tek ya da iki giriş çıkışı düzgün yapmışım. Aradaki bir tane de insanlık hali olsun!

Yeni bir tag oluşturayım ben:

#direninsanlıkhali

:)

Dilekçe karayollarına ulaştıktan sonra 8.40 TL geçiş ücreti yatırmamı istediler. Bu ücreti yatırdım ve dekontunu ayrı bir dilekçe ile tekrar karayollarına gönderdim. Bir hafta sonra aradığımda cezanın kaldırıldığını söylediler.

İşin ilginç tarafı geçen hafta abim için HGS aldık. Memur, cama yapıştırmanıza gerek yok, siz geçimnce plakadan işlem yapılır dedi. Etikete baktım, gerçekten yapıştırılacak bir şey değil. Yahu madem bu işi plaka ile halledebiliyorsunuz milleti ne diye uğraştırıyorsunuz? Üstelik HGS-OGS ayrımını neden yapıyorsunuz?

Zaten sistem tam sağlıklı çalışmadığı için bunca zaman plaka üzerinden iş yapılmış durumda idi... aslında artı yapıştır vs işlerini bir kenara bırakılması gerek... hangi çağda yaşıyoruz?

Plakanın yanlış okunması sorunu var ama. Babamın aracını sistem sürekli yanlış okuyordu. Başka bir arkadaşıma da Van da işlenmiş ceza geldi. Sanırım sistem veya plakalarda da sıkıntı var.

Siyaset yapıyor demeyin ama devletin bütün kurumları, emniyet ve askeriye dahil, liyakatsiz insanlar ve sistemlerle donatılmış durumda. Yapılan işe değil, işi yapacak adama bakılıyor. Hal böyle olunca normaldir.

Geçen haberlerde de bu kameraların renk körü olduğu, böylelikle müşteşar arabalarının kaçak geçiş cezalarınında bakanlık araçlarına kesildiği söyleniyordu. :) Her işimiz göstermelik valla arkaplanda her şey alt üst..

İşin ilginç tarafı geçen hafta abim için HGS aldık. Memur, cama yapıştırmanıza gerek yok, siz geçimnce plakadan işlem yapılır dedi. Etikete baktım, gerçekten yapıştırılacak bir şey değil. Yahu madem bu işi plaka ile halledebiliyorsunuz milleti ne diye uğraştırıyorsunuz? Üstelik HGS-OGS ayrımını neden yapıyorsunuz?

Haftaya tatile çıkacağım için ben de Salı günü bi HGS aldım, bankadan, etiket şeklinde. Bildiğin kağıt etiket yahu, yani suya atsan erir gider, arabalarımızı yıkarken ön camı içerden siliyoruz ya, 4-5 silmede kabarır atar, öyle dandik birşey. Daha hiç kullanmadım ama ben ihtimal vermiyorum sistemin o kağıdı okuyabildiğine, bence zaten hep plakadan işlem yapıyorlardır, Etiket dedikleri kağıdı da "satıp para kazanalım" diye sattıklarını düşünüyorum.

yav aradım bulamadım Savaş abi bu durumu kontrol ettiğin sayfa neresi...

HGS mafyası bana ikidir 15.tl ve 13.50 tl geçiriyor,
sabah çamlıca gişelerden girip,kartal gişelerinden çıkıyorum bir gidişte bir dönüşte bana giriş okunamadı diyerek yerleştirdi....
Halbuki;ben giriş yaparken duracak kadar yavaşlayıp 25-30 km ile geçiyorum ve yeşil lamba da her seferinde yanıyor,bu durumu nasıl sonuçlandırırım ?

Adapazarı gişesinde sordum,adamda değil dingillin biri ben senin muhasebenimi yapacam dedi ?
Acil Help ! :)

Adapazarı gişesinde sordum,adamda değil dingillin biri ben senin muhasebenimi yapacam dedi ?

İşte bu yüzden özelleştirmeden yanayım şimdi o dingil özel bir kuruluş adına çalışsa yardımcı olayım diye kıv kıv kıvranır sadece kıvranmak ile kalmaz...

Ben devlet olsam vatandaşımın talebini hemen ret etmeden evvel devlete olan sadakatini araştırır ona göre olur veya olmaz derim. Mesela; vatandaş yıllardır vergilerini günü gününe yatırdıysa, devletten çalmamış, çırpmamışsa bu tür "sehven" yapılan hatasına ceza uygulamam, bu sayede devlete karşı sorumluluklarını yerine getirmeyenlere de bir fırsat tanımış olurum. Önceki mesajında bu yolu devamlı kullandığını bahsetmişsin, geçmiş kayıtlarına bakarım, geçmişe ait herhangi bir terslik yoksa cezayı kaldırırım, hata yapmak hepimize mahsus olan bir şey değil midir? Devletin artık bir an evvel iyi vatandaş kötü vatandaş ayrımını yapması lazım ama bizimkiler halen bendensin/değilsin ayrımı yapıyorlar :(.

Abi öyle olur mu hiç ya. Adamına göre muamele. O zaman iş yavşar, bu bizim köylü, bizim partili iyidir olur, olacaktır. Kurallar herkese eşit uygulanmalı, isterse turist olsun, ister çok ceza almış biri, ister ilk ceza alan biri.

Geri