OGS-HGS Gıcık Bir Durum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Pazartesi günü, Şubat ayında yapılmış bir hatalı geçiş ile ilgili tebligat geldi. Her gün kullandığımız yol. HGS kullanıyorum. Tebligata göre çıkışı OGS'den yapmışım. Dolayısıyla en uzak yol ücretinin 11 katı ceza, 115.5 TL gelmiş.

HGS hesaplarından kontrol ettim. O gün HGS'den giriş çıkış olmamış. Muhtemelen sabah mahmurluğu ile HGS'den girmiş OGS'den çıkmışız.

Bu cezayı iptal ettirmem mümkün müdür? HGS hesabım var ve yanlışlıkla yaptığım OGS'den çıkmakla böyle bir ceza kesilmesini sindiremedim açıkçası. Eylülden beri kullandığım yol. Her gün iki kez giriş çıkış yapıyorum, bir kez hata yapmışım. Her neyse iptal imkanı var mı, yoksa indirimli olarak ödeyeyim mi?

iptal zor görünüyor

Bu mümkün değil 1 temmuz itibarı ile açıklama yapıldı hgs olanların ogs geçmesi durumunda ceza uygulanacağı şeklinde... :(

Hocam HGS den giriş yapsaydın plakana ait HGS dökümlerinde giriş bilgilerini gösteren kayıtlar olurdu. Sanırım o gün sen dalgınlıkla OGS den giriş/çıkış yapmışsın :(.

8jhb.png

Geçende bir başlık açtım da bu ogs olsun hgs olan geçişlerinde kaçak olması durumunda gelen cezalara faiz işlenmiyor diye biliyorum ama emin değilim bilen biri var mı?

Savaş Abi büyük ihtimalle öyle olmuş. Ben OGS'den girip OGS'den çıkmışım. Az önce PTT'de çalışan bir arkadaşı aradım. İptal ettiremezsin ama yine 444 11 17 ile görüş dedi. Aradım, dilekçe ile bütün bilgileri yazarak başvurun dedi. Dilekçeyi hazırladım e-posta ile göndereceğim şimdi. Olumsuz konuşmadı telefondaki kişi. Bakalım ne çıkacak?

Temmuz ayı itibariyle cezaların iptal olmayacağı ile ilgili bir haberi ben de okudum ama o temmuzdan sonra giriş çıkış yapanlar için diye anladım ben. Benim ki şubat ayından kalma.

Geçen tv de filanda uyarılar yapıldı. İşte HGS kullanıcıları kendi yerlerinden geçmez ise ceza yiyecek diye... yaw ben soruma cevap alamadım aramızda maliyeci yok sanırım :D

Geçen tv de filanda uyarılar yapıldı. İşte HGS kullanıcıları kendi yerlerinden geçmez ise ceza yiyecek diye... yaw ben soruma cevap alamadım aramızda maliyeci yok sanırım :D

İstersen deneyelim abi... :)

Ben cezayı iptal ettirmeyeyim. Faiz süresini de geçirelim. Böylelikle faizin işleyip işlemeyeceğini görelim. Süreç sonunda ceza ne kadar olursa tahsil edeyim senden... :)

Gerek yok ya geçen sene ben kaçak geçişden cezanın kol kadar olanından yedim :D bir yıl sonra adamlar bana teblig etmişler ama bana gelen bir evrakta yok... ödemeyeceğim zaten aracı ne zaman muayeneye götürürsem o zaman ödeyeceğim...bakalım ne kadar zam yiyecek? bir arkadaşımız söyledi ne kadar doğru bilemiyorum da kaçak geçişlere zam işlemiyor diye sanırım gerekçe olarak da geçişlerin 1000 katı fazlasını aldıkları içinmiş... ne kadar doğru bilemiyorum...

Savaş Abi büyük ihtimalle öyle olmuş. Ben OGS'den girip OGS'den çıkmışım. Az önce PTT'de çalışan bir arkadaşı aradım. İptal ettiremezsin ama yine 444 11 17 ile görüş dedi. Aradım, dilekçe ile bütün bilgileri yazarak başvurun dedi. Dilekçeyi hazırladım e-posta ile göndereceğim şimdi. Olumsuz konuşmadı telefondaki kişi. Bakalım ne çıkacak?...............

Ben devlet olsam vatandaşımın talebini hemen ret etmeden evvel devlete olan sadakatini araştırır ona göre olur veya olmaz derim. Mesela; vatandaş yıllardır vergilerini günü gününe yatırdıysa, devletten çalmamış, çırpmamışsa bu tür "sehven" yapılan hatasına ceza uygulamam, bu sayede devlete karşı sorumluluklarını yerine getirmeyenlere de bir fırsat tanımış olurum. Önceki mesajında bu yolu devamlı kullandığını bahsetmişsin, geçmiş kayıtlarına bakarım, geçmişe ait herhangi bir terslik yoksa cezayı kaldırırım, hata yapmak hepimize mahsus olan bir şey değil midir? Devletin artık bir an evvel iyi vatandaş kötü vatandaş ayrımını yapması lazım ama bizimkiler halen bendensin/değilsin ayrımı yapıyorlar :(.

Geri