Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben de öğretmen adayıyım ve KPSS için çok fazla kitap var. Bir öğretmen arkadaşım http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=WOVQ3HLDJG1G9JMLZRHC&searchstring=Kpss%20muhte%FEem%20soru kitabını çok fazla önerdi. Fakat piyasada bu kitaptan iki tane mevcut. İsim aynı, yazar aynı, fakat http://www.kitapra.com/sinavlara-ha...ultur-genel-yetenek-muhtesem-soru-bankasi.htm adresinde kitabın kapağı tamamen farklı. Ürün açıklaması olarak 1999-2011 yazıyor. Acaba eski baskısı mıdır? Yardım ederseniz çok sevinirim.
en ücra yerdeki köy okullarının bile açılacak olması ihtimali var..Sınıfçılar kesin etkilenecek, hem 4 okutan hem de 5 okutan öğretmenler 1. sınıfa dönecek, şube sayısı artacak bilemiyorum nasıl çözecekler bu sorunuBüyük ihtimal öğretmen alımını azaltacaklar mecburen!
bir sınıf öğretmeninin maaşı oecd verilerine göre Türkiye'de 1700€'muş arkadaşlar haberiniz var mı? bunu boğaziçi ün. eğitim fak. dekanı söylüyor hemde... inanabiliyor musunuz?
http://video.haberturk.com/haber/video/turkiyede-ogretmen-maasi-ortalama-1700-euro-/59130
Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk’ü tasfiye etme sürecinde bir adım daha atarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni özel okullardan kaldırdı. Yönetmelikteki ayrıntılı tarif kaldırılıp “Atatürk köşesi oluşturulur” denildi.
Yeni yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle özel öğretim kurumlarına verilecek adların “Türkçe olması” şartı da kaldırıldı. “Lozan Andlaşması’na Göre Açılan Okullar” maddesi, “Azınlık okulları” olarak değiştirildi.
Beklenen oldu, ‘özel’de Gençliğe Hitabe yok
Yeni Özel Okullar Yönetmeliği’nde, öncekinde ayrıntılı bir şekilde tarif edilen Atatürk Köşesi tek cümleyle yer alırken, Gençliğe Hitabe de yok.
Özellikle Ömer Dinçer döneminde yapılan uygulamalarla büyük tepki çeken Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk’ü tasfiye etme sürecinde bir adım daha atarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni özel okullardan kaldırdı.
Eski yönetmelikte, Atatürk Köşesi ayrıntılı bir biçimde tarif ediliyordu. Buna göre, hazırlanan köşenin zeminden yüksekte olması, Atatürk büstü veya maskının konulması, fotoğrafı ile Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’sinin uygun biçimde asılması, madalyon, gravür, eğitimle ilgili sözlerininin yer alması gerekiyordu.
“Var ya” denilsin diye
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikte ise bu köşe sadece şu tümce ile tanımlandı:
“Kurumların girişinde temiz, düzenli ve kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulur.”
Hükümet, Atatürk’ü Milli Eğitim’den çıkarmanın ilk aşamasını ise geçen Eylül ayında gerçekleştirmiş, 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, “Öğrencileri Atatürk ilke, devrim ve milliyetçiliğine bağlı, yurttaşlar olarak yetiştirmektir” ifadesi Bakanlık amaçlarının arasından çıkarılmıştı.
Yeni yönetmelikte, özel öğretim kurumlarına verilecek adların “Türkçe olması” şartı da kaldırıldı. “Lozan Andlaşması’na Göre Açılan Okullar” maddesi, “Azınlık okulları” olarak değiştirildi. “Bu okullarda sadece kendi azınlıklarına mensup T.C. uyruklu öğrenciler okuyabilir” ifadesi tamamen kaldırılarak, yabancıların da buralarda eğitim görmesinin yolu açıldı.