Ödenmiş Cezayı Ödememiş olarak göstermişler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkerbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ilkerbey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar
Nisan ayında trafikten yemiş olduğum 62 tl lik cezayı her sorumlu vatandaşın yaptığı gibi 4 gün sonrasında bankadan 46,50 tl (Erken ödeme indirimi) olarak ödedim.Hatta sonrasında internetten vergi dairesi sitesine girerek ödemenin işlenmiş olduğunuda bizzat gördüm.Ama bu gün tekrar aynı siteye girdiğimde cezanın hala yerinde durduğunu hatta üstüne faizinde eklendiğini gördüm.İşin ilginç tarafı, tahsilatlar kısmına girdiğimde ödemenin yapıldığı yazıyor.Cezalar bölümüne girdiğimde aynı ceza ödenmemiş duruyor.Gelde çık bu işin içinden.Şimdi benim ne yapmam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

aynı şey bir kaç ay önce borcu yoktur yazısı almaya gittiğimde benim başıma geldi
270 radar, 62 de park cezası, ödemeyi hemde vergi dairesine yapmış olduğum halde ödenmemiş görünüyordu.
ödeme makbuzun yoksa birşey yapamayız yeniden yatacak dediler.
direk size yaptığım ödemeye de güvenemeyeceksem diye carlayınca:D
aaaa doğru ödemeniz var biz borçla alacak kalemlerini birleştirmeyi unutmuşuz diyerek cezaları ve zamanında ödediğim için de faizleri sildiler.
gidip dişinizi gösterin yoksa onlara kalsa tekrar tahsil yoluna gidiyorlar

ödediğinize dair elinizde bir belge varsa vergi dairesine gidin düzelteceklerdir durumu

belge yoksa da düzelttriliyor
tecrübeyle sabit

Belge yoksa düzelttirmeniz daha zor çünkü ödediğinizi kanıtlayın diyeceklerdir. Ama sizin internette tahsil edildiği gözüktüğü için belgeye gerek kalmayacaktır.

benimde aylar önce bana tebliğ edilmeyen park cezama faiz işletmişler. benim cezadan haberim bile yok. itiraz hakkım var mı acaba? ben cezayı bilsem hemen gider öderdim. ben indirimli ödemek istiyorum. sonucta bu hakkımı elimden almıs oluyorlar bana sormadan... :(

benimde aylar önce bana tebliğ edilmeyen park cezama faiz işletmişler. benim cezadan haberim bile yok. itiraz hakkım var mı acaba? ben cezayı bilsem hemen gider öderdim. ben indirimli ödemek istiyorum. sonucta bu hakkımı elimden almıs oluyorlar bana sormadan... :(

Tebliğ edilmediği için itiraz hakkın var ama tebliğ edilmediğinden emin olman gerekiyor itiraz süresi tebliğ tarihinden sonra 15 gün diye biliyorum. Vergi dairesine gidip dilekçenizi verin.

kuvvetle ihtimal muhtara tebliğ edilmiştir kapınıza da not bırakılmıştır yada şeklen tebliğ dönen parçasına kapıya not bırakıldı yazılmıştır. eğer böyleyse pek şansınız yok.
ancak sizin eski adreslerinizden birine yani adres değişikliğini bildirdiğiniz bir yere tebliğ yapılmışsa usulsüz tebliğe ilişkin dava açmanız ve tebliğ tarihini öğrenme tarihi saydırmanız bu konuda mahkeme kararı almanız gerekir ki bununda astarı yüzünü geçer
bu da meslek icabı tecrübeyle sabittir:D

Tebliğ edilmediği için itiraz hakkın var ama tebliğ edilmediğinden emin olman gerekiyor itiraz süresi tebliğ tarihinden sonra 15 gün diye biliyorum. Vergi dairesine gidip dilekçenizi verin.

kuvvetle ihtimal muhtara tebliğ edilmiştir kapınıza da not bırakılmıştır yada şeklen tebliğ dönen parçasına kapıya not bırakıldı yazılmıştır. eğer böyleyse pek şansınız yok.
ancak sizin eski adreslerinizden birine yani adres değişikliğini bildirdiğiniz bir yere tebliğ yapılmışsa usulsüz tebliğe ilişkin dava açmanız ve tebliğ tarihini öğrenme tarihi saydırmanız bu konuda mahkeme kararı almanız gerekir ki bununda astarı yüzünü geçer
bu da meslek icabı tecrübeyle sabittir:D

bir trafik polisine sordum sistem değişti dedi. eskiden postacı adrese gelir bulmazsa teblig edilmemiş olurdu. şimdi postacı geliyor evde olsanda olmasanda teblig edilmiş olarak gösteriliyor diye söyledi polis.

şimdi adres değişikliğimiz falan yok. kapıda not yok. muhtara gidip sorayım birde ama sanmıyorum. çok saçma yaaa. aslında nerde ceza yediğimide tahmin ediyorum ama polisten cezayı istediğimde biz yollarız sen evde bekle cevabı almıstım. aracın basına hemen gitmiştim polis geldi diye. dalga geçiyor sandım demekki yazmıs cezayı. tabi tam emin değilim. neden fazla para vereyim ki ben devletten daha mı zenginim... :(

Öyle saçmalık mı olur sizi bulamadığı zaman tebliğ edilmiş sayılıyorsa tebliğ için kapıya neden gelsin. Hiç bir postacı gelmez adreste yok der gönderir kağıdı. Tebliğ edilmeden olmaz..

Geri