neymiş bu partikül filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bizim arkadaşın araba 159 1.9jtd aynı motor vectra 1.9cdti da kullanılmakda ama vectrada varmı bilmiyorum.

Peki aracı kullanan bir bayansa, 4 km sabah işe giderken 4 km de akşam işten gelirken kullanıyorsa :D ve yola pür dikkat bakmaktan anlık tüketimi göremiyorsa :D ne yapmamız gerekir, yani Partikül kendi kendini temizlemeye başladığında kitabı şiddetle aracı durdurmayın diyor :D ancak Eşim :D aracın partikülü temizlemeye başladığını farkedecek kadar araç bilgisine sahip değil :D

Ayrıca Serviste Tech 2 ile manuel partikül filtresi temizliğini başlatabiliyorlar, aracın eksozu kor kırmızı oluyor :D eksoz sıcaklığı 850 derece oluyor :D Bu temizlik yeterli olurmu ?

vallahi ben hanima durumun ciddiyetini belirtmistim:D anlik yakita dikkat edilmayebilir ama en son safhada göstergelerin icindeki kizdirma bujilerini gösteren lamba yanar onuda pas gecmez yengehanim herhalde:D bu durumdada isik sönene kadar yola devam ama biraz devirli kullanildigi takdirde yani ortalama kostand olarak 3000 devire yakin kullanildigi takdirde temizleme islemi kisa sürüyor 15 km gibi.

peki aracınızın arıza lambası yanar ve servise götürdüğünüzde "Partikül Filtre 1nci derece tıkalı" ikazı alıyorsanız ne yapmanız gerekir ?

bunun cevabi cok basit.dogru servise:)
ama ondan sonra ayni seyi yasamamak icin üst taraftaki yazdiklarimi uygularsaniz bir daha ayni sorunla karsilasmassiniz..

Geri