Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar bir arkadaşımızda alfa 159 1.9jtd var araç henüz 2 yaşında arabada çekişde sıkıntılar olunca ustaya götürdük partikül filtresi varmış bizdeki benzinli araçlardaki katalatik konvertöre denk geliyor dizellerin konvertörü diyelim usta dediki burası arızalı galiba yenisi ne kadar dedik sıkı durun işçilik daih yaklaşık 2 bin tl galiba dedi arkadaşlar ağzımız düşdü mazotlu olduğu için pahalı dedi euro üstünden geliyor dedi işçiliğide masraflı dedi.. olmadı partikül filtresini sökeriz komple 3 ayda bir temizliğe gelirsin temizleriz dedi usta..
ben diyorum bu dizel araçlar masraflı diye geçende arkadaşın doblonun dizel pompasımı ne arıza yapmış dizellerde olan bir şey servis 900 tl fiyat çekmişdi..
Bu filtreden tüm yeni nesil dizellerde var. Bizim aracımızdada var.Kitapçıkta bu filtrenin kendi kendini temizlediği yazıyor.İbrede uyarı çıkıyor temizleme bitince uyarı ışığı sönüyor.Bu ışık yandığında aracı 2000 devirin altına düşürmemek gerekiyor.
partikül filtresi opel astra h 1.3 cdti'larda yok.bmw 320d, audi a4 2,0 tdi ve daha üst segmentteki araçlarda bulunur genellikle.gene iyi fiyatmış o kadar diyeyim.bmw 320d'in partikül filtresinin fiyatını yetkili servisten sorun.2000model binek araba parası resmen
Hakan cigim normalinde partükel filtre bozulmaz tamamen kullanici hatasi var .aslinda bu konuyu daha önceden bir kac kez yazmistim .kisa mesafeli kullanimlarda dogal olarak filtrenin sicakligi 600 dereceye ulasmadigindan ortalama 500 km de tikanir ve bunu arac sahibi göstergelerdeki isiktan bilir ama ben daha önce anliyordum neden mi ? anlik yakit iki katina cikiyordu ve o an arabayi istop etmeden 3000 devirde 10-15 km yapiyor ve partükel filtreyi temizliyordum aslinda cok dramatik bir sorun degil sadece arabayla biraz ilgilenmek ve onu anlamakla alakali eger gercekten filtre bozulmussa arkadasinin kullanim hatasindan kaynaklaniyor ama ben önce bir egr ventiline bakilmasindan yanayim..ama haklisin dizel arabalar heleki partükel filtreli arabalar dogru kullanilmadiginda ciddi masraflar acabilir..
Peki aracı kullanan bir bayansa, 4 km sabah işe giderken 4 km de akşam işten gelirken kullanıyorsa ve yola pür dikkat bakmaktan anlık tüketimi göremiyorsa ne yapmamız gerekir, yani Partikül kendi kendini temizlemeye başladığında kitabı şiddetle aracı durdurmayın diyor ancak Eşim aracın partikülü temizlemeye başladığını farkedecek kadar araç bilgisine sahip değil
Ayrıca Serviste Tech 2 ile manuel partikül filtresi temizliğini başlatabiliyorlar, aracın eksozu kor kırmızı oluyor eksoz sıcaklığı 850 derece oluyor Bu temizlik yeterli olurmu ?
arkadasim bence sen servise götür olmadi baska servise götür piyasada bir sürü pdf li araba var kimsede dikkat etmiyodur öyle kolay bozulacak bisey deyil ustani degistir isin ehlini bilene göster
patükel filitresi opelin türkiye cikislarinda olmuyor..cünkü euronorm gecerli daha dogrusu türkiyede aranmadigindan ceplerine atiyorlar ucuza patükel filitresiz yolluyorlar...yeni nesil opellerde var...
arac patükel filitresi olanlarda bu filitre kurumlari topluyor tikanmaya yakin yakiyor cevre kirliligini azaltmak icin...kolay kolay bozulmaz...belli araliklarla kendi devreye girir..girdigini kizdirma buji lambasi kisa bir yanar..arti yakit degeri bir anda artar..mesela rolantide 0.6 litre iken birden 5 litre gibi bir yakit sarfiyatina cikar...cünkü sonucta onu yakiyor...o belirti ortaya ciktiginda araci stop etmez turlarsiniz temizlemeye yardimci olup yarida kesmemek icin....bitene kadar
yani kardesim aracin ortlalama yakit sarfiyatini artirir...