neler oluyor anlamıyorum

Okulların levhalarında ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan TC nin nereye gittiğini bilen var mı ?

katılıyorum

onu bunu bilmemde ben gecen yilin sonunda (mezun oldugum) ilkokula gitmistim tamam bizim donemdede vardi farkli farkli tipler ama artik inanin herkez bi farkli ya aslinda bu farkli kelimesi garip kaciyo... cocuklarda bi vurdumduymazlik bi yasadigi ani degerlendirme filan var... DIYCEM TEK SEY HER GECEN YIL DAHADA BI KOTUYE GIDIYO... KIM NE DERSE DESIN KIMSELERDE YANLIS ANLAMASIN... saygilarimla...

büyüklere saygı denen bişi kalmadı birde türkiye cumhuriye'nin kurucu ve önderine yapılanları dahada beteri anlatmama gerek kalmamış zaten hocam herşeyi açıklamışsınız katılmaka elde değil

Cumhuriyetin ne zaman ve ne şartlarda kurulduğunu,hangi inkılapların gerçekleştirildiğini,kimlerin ne fedakarlıklar yaptığını, bir insan Türk olarak bilmiyorsa orda bir sorun vardır zaten.Her günümüz Cumhuriyet bayramı olmalı ama yinede böyle günleri büyük çoşku,büyük sevinç içinde geçirip Türkiye Cumhuriyetini parçalamaya,bölmeye çalışanlara sağlam mesaj vermemiz lazım.Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının,Cumhuriyetin kurulmasında büyük emeği olan diğer fedakar insanların ruhları şad olsun.
Ne Mutlu Türküm Diyeye

Zaten ne zaman bu büyük günü,bayram gibi coşkuyla kutladık ki? Daha 2 3 hafta önceden heryerde ''oh be 29 Ekim geliyor,yatacaz'' lafları,aynen okullarda öğretmenlerin aşıladığı düşünce tarzında devam ediyor.Öğrenciyken Tatil Günü olarak görenler,büyüyünce de aynı şekilde görmeye devam ediyor malesef :S
Sırf 29 Ekim'de Anıtkabir'e gidiyorum diye beni enayi yerine koyan yakınlarım bile mevcut :S

İş öğretmenlerde ve ailelerde bitiyor.Tamam çocuklarda suçlu ama öğretmenler daha suçlu...Bizim zamanımızda ilkokulda 29 ekimde 10 kasımda 23 nisanda Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili belgeseller filmler izletirlerdi.Şiirler okutur yazdırırlardı..Ki annem babam öğretmen ve bunları halen yapıyorlar.;)Ancak şimdiki öğretmenlerin bukadar önem vermediğini düşünüyorum. 3.sınıfa giderken 10 kasımda hocamız Atatürk ün belgeselini izletmişti belgeselin sonunda tüm sınıfın salya sümük ağladığını bilirim:D

her bayram otobüsler bedava bir milli bayramdada anıtkabire bedava otobüs seferi düzenlesen.

her bayram otobüsler bedava bir milli bayramdada anıtkabire bedava otobüs seferi düzenlesen.
Ben bu fikri çok savundum ama inan ki kulak bile asmazlar. Buna ilave olarak bir çok şehirde arife günleri belediyeler mezarlıklara bedava otobüs servisi koyarlar, ama ben şimdiye kadar şehitliklere konan bedava otobüs seferine denk gelmedim (inşallah vardır da yanılan ben olurum).

Geri