Nedir Bu Kuryelerden Cektiğimiz!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gh912
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eskiler der ki :
araba kendine motor sahibine zarar verir. daha söze gerek var mı???

nerden fırlayacakları belli olmuyorki aynaya bakıyorsun sağında sonra 1 bakıyorsun adam soluna geçmiş pat diye yada önüne atlıyorlar çoğunda ne kask var ne 1 önlem deli gibi basıyorlar. Allah korusun hadi arabaya çarparsın yaptırılır ama motor üstünde bedenin direkt kaporta oluyor kendini nasıl tamir edeceksin be güzelim Allah korusun.
Benim uzaktan akrabamın vardı çok güzeldi motor o zaman ben 14 yaşında falandım o da yurt dışındaydı okuyordu sanırım. Okul arkadaşlarıyla toplanıp gelmişler didim'e giderken resmen facia olmuş ölüler yaralılar. Akrabam da vefat edenlerin arasındaydı.
Yazlıkta falan kullanmak için bende istemiştim bi ara sonra vazgeçtim
çok dikkat etmek lazım her iki taraf içinde çok kötü

bende motor kullanıyurm kapalı trafıkte ılerlıyourm yolumda ama gazlama falan yok bana burusa ustuen kırarım dırek hıcte affetmem ne ısı var ben yolumda seyrederken benım aynama vurucak zaten aynada fazla bulunmuyor hıcte affetmem dırek vurum duser yere bıde ustune doverım ....

bende motor kullanıyurm kapalı trafıkte ılerlıyourm yolumda ama gazlama falan yok bana burusa ustuen kırarım dırek hıcte affetmem ne ısı var ben yolumda seyrederken benım aynama vurucak zaten aynada fazla bulunmuyor hıcte affetmem dırek vurum duser yere bıde ustune doverım ....

:good: abi buyur gel ben döv, yanlız kaskım , montum uzerimde olacak. ben hiç vurmayacagım. bakalım takatin kalacakmı :kop:

motorda şeritten gitmek zorunda demişsiniz, tabiki bu doğru, zaten bizde illaki bi şeritten gidiyor oluyoruz. emniyetten gitmiyoruz ki. aralardan gidiyor olsakta illaki bir şeridin içinde oluyoruz. yani bunda gayri yasal bir olay yok. zaten motorun pratikliği ve seriliği de burdan gelir. birde beniim yaşadıgım olayları dınlemek ıstermısınız.

-zincirlikuyudan besiktaşa doğru gıdıyorum. en sol şeritte bir kangoo ilerliyor. bende onun sağ seridindeyim. adam bir anda gayrettepeye sapmaya karar verıp uzerıme kırıyor. bu benim canıma kasttır.

-diger bir olay kopru uzerınde. FSM koprusu. en sağ şeritten 80-90 arası bir hızla ilerliyorum. bir sürücü en soldan en sağa atıyor bi anda kendini. kaçmaya çalışıyorum ve polis ekip otosuna teğet geçiyorum. oyle kurtuluyorum. en sağa kırmasındaki sebepte OGS satış araçlarından OGS ALACAK beyimiz.

-sokakta ilerliyorsun, bir anda birisi kapıyı açıyor. nasılsa motor durur.

-makas atarak ilerleyen 4tekerleri saymıyorum bile.

unutmayın motor kullanıcısı motoru tehlıkelı kullanarak en fazla kendı canını tehlıkeye atar, hiç bir zaman bir otomobile çarparak, otomobil surucusunu öldürmez. ama 4tekerin tehlikeli kullanımı sonucu doğacak bir motosiklet-otomobil kazasında , mutlak hasar motorcudan yana olacaktır.

yine kuryeler pro sürüyor şu ufak dükkanların moto servisine ne demeli azıcık motor kullanmasını bilen herkesi işe alıyorlar asıl tehlike bunlar.görüyorum hep 15-16 yaşındaki çocuklar reflexleride zayıf olduğu için tehlikelerden kaçamıyorlar

motor ehlıyet yaşı 17. 15-16 yasında cocuga motormu verılır... o da bizim kafa yapısızlığımız.

yine kuryeler pro sürüyor şu ufak dükkanların moto servisine ne demeli azıcık motor kullanmasını bilen herkesi işe alıyorlar asıl tehlike bunlar.görüyorum hep 15-16 yaşındaki çocuklar reflexleride zayıf olduğu için tehlikelerden kaçamıyorlar
evet dürümcüler pizzacılarda felaket acele servisi yetiştirecegim derken küt yerle bir..

dikkatli olmak lazım genede kuryeninde ne taşıdığına bağlı mesela ilaç şirketlerinin kuryeleri vb.

Motor sürücülüğü ayrı, motorculuk ayrı.
Her ikisini de amatör - profesyonel olarak 36 - 37 senedir kullanıyorum.

Lütfen ama lütfen

MOTOSİKLETLERİ FARKEDİN

Geri