neden opel modellerinin son harfi a oluyor

arkadaşlar sadece opel değil fiattada var.Fiatlarında ya o ya da a ile bitiyor...:)

mantıklı ama almancamı türkcemi? :D :kop: :kop:
ne türkçemi neye güldüğünü söylersen sevinirim almanca opel reklamlarını izlemenizi tavsiye ederim ezbere konuşmayın

Latinceden kulağa hoş gelen manalı kelimeleri almışlar kullanıyorlar. İyi de yapıyorlar.
Sanırım astra: yıldız
vectra: güç
tigra : kaplan vs.vs.vs

hangi dilde bulunduğu tam olarak belli değil galiba.bilen varsa anlamlarınıda öğrenmeyi isterdim
latincede astra değil astrum yıldız demek

Son düzenleme:
mutlaka gerekçeli bir açıklaması vardır. ama gerçekten model sesli harfle bitince(özelliklede A) daha havalı oluyor. OPEL ASTRA-OPEL TİGRA-OPEL VECTRA-OPEL CORSA-OPEL COMBO-OPEL MANTA. üstelik bu fonetik yapıyla söylenişi daha kolay ve akılda kalıcı. ne biliiiiym işte benim aklıma gelen bunlardı. arttırmak mümkündür. iyi akşamlar herkese.

ticari olanlar 0 ile bitiyor

eminim integra yı honda çıakrmamıs olsaydı opel ypardı vectra omega arası bi segmentte

sizleri tanımak güzeldi arkadaşlar :D

kendimi yönetimde gibi hissettim istifalar çoğaldıya :)

anıl aklıma bi şarkı geldi sana armağan olsun öldümde uyandım gülüm.tabi istersen sen bunu banlandımda uyandım diye değiştirip tüm haklarınıda saklı tutabilirsin :rolleyes: :o

anıl aklıma bi şarkı geldi sana armağan olsun öldümde uyandım gülüm.tabi istersen sen bunu banlandımda uyandım diye değiştirip tüm haklarınıda saklı tutabilirsin :rolleyes: :o

çok teşekkür ederim feyzullah :)

yine mi bu konu :D

Geri