neden istop eder bu ..... vectrasi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpasch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ozgsi' Alıntı:
Arkadasım ben usta deilim ama bildigim kadarıyla yardımcı olmaya calısıyım..1-arac giderkenmi istop ediyor 2- istop etmeden once devir saati yukseliyormu..
tahminimce olabilicek parca Lambada okjisen sensoru yada krank mili sensoru...eger araba rolantideyken bi dusensizlik yani kendi kendine gaz verme falan warsa ozmnda rolanti ayarlayıcısındandır..

giderken istop ediyor, devir saati yukselmiyor...ikaz lambasi yanmiyor.
bazen cok tehlikeli oluyor. donuste felan istop etti bir iki kere, neredeyse tabelaya vuruyordum.
demekki rolanti ayarlayicisi degisecek.. ya arkadaslar burda adam gibi usta bulmak cok zor... napalim burda boyle :mad:

ya arkadaslarda vectra a var. onlar daha sorunsuz gibi... neyse bi sunu sorayim kalfaya (usta demiyorum)
sagolun

ya o aletin (rolanti ayarlayicisi) almancasi ne olabilir acaba :confused:

sagolun

bence drek rolanti motoru demek cok yanlıs olur...aynı sorun bende wardı krank mili sensorunden mis temizledik taktik Allaha cok sukur bi daha sorun yapmadı...

rolenti ayarlayıcı problemi var araçta temizlenmesi gerekir eğerki aynı sorun olursa değieşcek.

cok sagolun...
siparis ettim,degistiricem. bakalim insaallah cözülür.

bu arada bu aletin Türkiye fiyatini bilemicem ama ben 49€ya aldim bu rölanti ayarlayicisini

arkadaslar, klasik vectra sorunu olan istop problemim vardi. ustaya gittim, kelebek melebek temizledi düzeldi. fakat simdi her seferinde degil ama araba günde 2-3 kere istop ediyor..
bu aracin sorunu ne olabilir?
rölanti motoru gibi birsey varmi ? o mu degisecek?
adapazarı ist.arası 130 km.3 kere stop ettim hızlarım 120 civari idi.Neyse zor bela adapazarina geri geldim.Tech 2 baglattım krank ve eksentrik sensörü ile ateşleme bobini arıza gösterdi.Asıl hata sanıırm krank ve eksentrik den kaynaklanıyor.Devir 3500 civarına (geçmek ne mümkün)geldiginde tık diye bir ses anlıyorum bende stop ettik.Devir saati kendi başınba hareket ediyor ve duruyordum.Senin araçta devir göstergen kaçı gösteriyor stop ederken seyir halinde mi ediyor.Benim arızalara uyarsa bunlardan kaynaklanıyor olabilir.

adapazarı ist.arası 130 km.3 kere stop ettim hızlarım 120 civari idi.Neyse zor bela adapazarina geri geldim.Tech 2 baglattım krank ve eksentrik sensörü ile ateşleme bobini arıza gösterdi.Asıl hata sanıırm krank ve eksentrik den kaynaklanıyor.Devir 3500 civarına (geçmek ne mümkün)geldiginde tık diye bir ses anlıyorum bende stop ettik.Devir saati kendi başınba hareket ediyor ve duruyordum.Senin araçta devir göstergen kaçı gösteriyor stop ederken seyir halinde mi ediyor.Benim arızalara uyarsa bunlardan kaynaklanıyor olabilir.
benimki rölantide istop ediyor. durmak icin debriyaja basinca bazen istop ediyor. bazende devir 1500 civarinda kaliyor. devirlenmede bir sorun yok. 6000e cok rahat cikiyor. tech2de sorun cikmiyor. haftaya siparis gelir,bakalim cözülürse burda bildiririm

sen sorunu cözdün sanirim.. gecmis olsun. ee opele nazar fazla degiyor :)

benimki rölantide istop ediyor. durmak icin debriyaja basinca bazen istop ediyor. bazende devir 1500 civarinda kaliyor. devirlenmede bir sorun yok. 6000e cok rahat cikiyor. tech2de sorun cikmiyor. haftaya siparis gelir,bakalim cözülürse burda bildiririm

sen sorunu cözdün sanirim.. gecmis olsun. ee opele nazar fazla degiyor :)
Çözdük 360 ytl.verince...Bişey sorasam özel olacak biraz ama..
Opeller alamanya da 2000 euro civari b kasalar bu da en iyisi.Buradan Gürcüler Alamanyadan 2 el araba götürüyorlar.Onlarla konuştum dizel motor veya tüm araç için önemli olan sensörleri getiririz dediler.Dizel motor yeni vectra 2.2 lerin sadece motor fiyatı hakkında bilgin var mı?

rolenti ayarlayıcı problemi var araçta temizlenmesi gerekir eğerki aynı sorun olursa değieşcek.

sonucu bildirmek,benden sonraki arkadaslara fikir vermek istedim...

rölanti ayarlayicisi degisti ve sorun cözüldü. su an saat gibi calisiyor.
burda özellikle Tansu usta ve diger arkadaslara tesekkür ederim...

istobun bir çok sebebi olabilir.

arkadaslar, klasik vectra sorunu olan istop problemim vardi. ustaya gittim, kelebek melebek temizledi düzeldi. fakat simdi her seferinde degil ama araba günde 2-3 kere istop ediyor..
bu aracin sorunu ne olabilir?
rölanti motoru gibi birsey varmi ? o mu degisecek?
öyle bir motor yok bildiğim kadarıyla dostum. ama gaz kelebeğin temizlendiyse sorun devam ediyor bakacağın yerler. bujiler, bu ji kabloları (eğer sorun bunlardaysa zaten araba avans vurur. denemek için araba boştayken gaza sonuna kadar bas bırak eğer devir düşünce araba avans vuruyorsa yani titriyorsa sorun bunlardandır. ) eğer sorun burdada yoksa dip depo kullandıysan benzin pompasına pislik gelmiştir onu temizlet.

Geri