Neden ikinci eller sıfır fiyatına

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vanery1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Neden ikinci eller sıfır fiyatına

Vanery link' Alıntı:
Kredi kapanmadan arac satilamayacagini cumle alem biliyor ama rehinli araclari sarmak cocuk oyuncagi. Satin alan kisi parayi bankaya yatiriyor uzerini nakit olarak arac sahibine veriyor borcu yoktur kagidi cikinca da noterden satis yapiliyor.

+

Bir ilanda okumuştum, kredi de devredilebiliyormuş sanırım... Yani bu sisteme göre alıcı,  aracın kredisini kendisi üstleniyor (banka uygun görürse) geri kalan parayı ise nakit olarak satıcıya veriyor.

Evet bu sistemde yeni cikti ama demek istedigim kredi olayi diil ikinci el araclarini sifir fiyatina satmaya calismalari bide ister al ister alma demeleri.

Vanery link' Alıntı:
Evet bu sistemde yeni cikti ama demek istedigim kredi olayi diil ikinci el araclarini sifir fiyatina satmaya calismalari bide ister al ister alma demeleri.

Birçoğu aracını satın alırken aynı muameleyi gördü ve bu durum kısmen bunun bir yansıması emin olun...

Bilhassa malum bir marka var ve sıfır araç için 5-6 ay bekletiyor... Alıcıya zerre kadar minnet etmiyor. Hal böyle olunca aracı binbir güçlükle ve parasıyla rezil olarak alan kişi de  ister istemez bu şekilde satıyor. Buna bir de bizim insanımızın kabalığı eklenince ortaya ''Tok Satıcıyım'', ''Keyfe Keder Satılık'', ''Beklemek istemeyen alsın'', ''Vaktimi Harcamayın''' gibi saçma ifadeler çıkıyor...

Aracını bahsettiğim markanın dışında nispeten daha kolay almış olan farklı markanın satıcısı da yukarıda bahsettiğim kitleyi baz alarak ''X aracı şu fiyatı ederse benim aracım da bu fiyatı eder, işine gelen alsın'' diyor ve işte fiyatlar da bu durumun bir sonucu olarak marka fark etmeksizin böyle saçma seviyelere çıkıyor...

Allah alıcının da satıcının da gönlüne göre versin. Kaba insanlardan oldum olası nefret ederim, veren Allah almasını da bilir, araç almak isteyen insanı rencide edip göklere çıkmaya gerek yok. Aynı muameleyi umursamaz bir kasko şirketinden pert olan araç için görmek bir anlık dalgınlığa bakar...

REC link' Alıntı:
Birçoğu aracını satın alırken aynı muameleyi gördü ve bu durum kısmen bunun bir yansıması emin olun...

Bilhassa malum bir marka var ve sıfır araç için 5-6 ay bekletiyor... Alıcıya zerre kadar minnet etmiyor. Hal böyle olunca aracı binbir güçlükle ve parasıyla rezil olarak alan kişi de  ister istemez bu şekilde satıyor. Buna bir de bizim insanımızın kabalığı eklenince ortaya ''Tok Satıcıyım'', ''Keyfe Keder Satılık'', ''Beklemek istemeyen alsın'', ''Vaktimi Harcamayın''' gibi saçma ifadeler çıkıyor...

Aracını bahsettiğim markanın dışında nispeten daha kolay almış olan farklı markanın satıcısı da yukarıda bahsettiğim kitleyi baz alarak ''X aracı şu fiyatı ederse benim aracım da bu fiyatı eder, işine gelen alsın'' diyor ve işte fiyatlar da bu durumun bir sonucu olarak marka fark etmeksizin böyle saçma seviyelere çıkıyor...

Allah alıcının da satıcının da gönlüne göre versin. Kaba insanlardan oldum olası nefret ederim, veren Allah almasını da bilir, araç almak isteyen insanı rencide edip göklere çıkmaya gerek yok. Aynı muameleyi umursamaz bir kasko şirketinden pert olan araç için görmek bir anlık dalgınlığa bakar...
ևok haklısınız bizim insanımız fırsatçı ve üzerine birazda kabalık eklenince ortaya bu manzara çıkıyor.

İnanın Opel sitesindeki fiyat listesindeki yüksek fiyata aldanıp 5-10 bin kmdeki aracı bayideki 0 fiyatına alan gördüm. Bilmediğinden. Yani Opel fiyat listesinde 57.000 yazıyor ama bayiye gidince 53-54 bine alınan aracı 8000 km de 54.000 TL ödeyerek ikinci el alan gördüm 0 fiyatını 57.000 sandığı için. Sitelerdeki herkes bu alıcıyı bekliyor anlayacağınız. Bu tarz alıcılar inanın az değil.

Burock3427 link' Alıntı:
İnanın Opel sitesindeki fiyat listesindeki yüksek fiyata aldanıp 5-10 bin kmdeki aracı bayideki 0 fiyatına alan gördüm. Bilmediğinden. Yani Opel fiyat listesinde 57.000 yazıyor ama bayiye gidince 53-54 bine alınan aracı 8000 km de 54.000 TL ödeyerek ikinci el alan gördüm 0 fiyatını 57.000 sandığı için. Sitelerdeki herkes bu alıcıyı bekliyor anlayacağınız. Bu tarz alıcılar inanın az değil.

+1

Ben aracımı daha yeni aldım daha doğrusu plaka çıkıcak sadece.
2013 model opel astra sport 1.3 dte 95beygir.+Boya koruma+Trafik sigorta+Karter muhafaza+Cam filmi+Paspas+Trafik seti şeklinde 52.150 tl ye aldım aracı.Cam filmsiz 52bin tl:)
Son fiyat olarak yeni soranlara zamdan sonra astra sport için 53.500 istiyorlar.Eğer 0 almak istiyorsanız 54 bile fazla vermeyin 53-54 arasına bulursunuz.

Vanery link' Alıntı:
Öncelikle herkese merhaba ben astra sport 1.4T +still paket + Flexride almak için hazırlanıyorum ama rahatsız olduğum bir konu paylaşmak istiyorum. İnternette geziyorum 2012 model araçları yada 2011 model veya iki ay önce almış adam sıfır olarak aracı 45,500 bi araştırıyorum bayiden indirim almış 46.000 almış yani arabayı al birkaç ay bin kredi çekerek al sonra birkaç ay bin sonra bin tl aşşağı sat aracı nakite çevir hem düşük faizle kredi çekmiş ol hemde sıfır araba tadına var.
Ortalık üçkağıtçı dolu sadece bu sektörde diil her sektör öyle. Arabanı servise bırakıyorsun adam balata değişti vs. vs. yazmış bi bakıyorsun ki arabandan parça çalmışlar haa balatalar da değişmemiş bu arada bunu da servis yapıyo....

recepakcay link' Alıntı:
İnternetteki fiyatlar çok şişirme fiyatlar herkes belki bir keriz bulurum havasında ama şuda bir gerçek kimse 0 km .aldığı 2 ay binilmiş kazasız boyasız arabasını 5000 TL altına vermek istemez siz olsanız sizde vermek istemezsiniz ama arabasını gerçekten satmak isteyen adam makul fiyat yazar, her araba için makul bir fiyat vardır satılacak aşağı yukarı 1-2 bin TL farklar ile araç satılır.

Mesela geçen yıl ablama 0 Toyota Yaris satın alacaktık, bayi 37000 TL fiyat verdi internette istediğimiz özellikte bir adet ilan var adam 38000 TL yazmış aradım 0 bayide şu kadar dedim adam git oradan al o zaman dedi bende siz arabanızı satmak istemiyorsunuz heralde dedim adam ben 40000 TL ye aldım falan diyor oda haklı 1 aylık arabasını 5000 TL zarara vermek istemiyor ama gerçekten satmak istiyorsa makul bir fiyat yazmak zorunda.

- Mesela geçen yıl ablama 0 Toyota Yaris satın alacaktık, bayi 37000 TL fiyat verdi internette istediğimiz özellikte bir adet ilan var adam 38000 TL yazmış aradım 0 bayide şu kadar dedim adam git oradan al o zaman dedi .. adam ben 40000 TL ye aldım dedi

- adam haklı; pahalıya aldı SONRADAN sıfırı daha ucuz oldu diye malını ucuza satmak istemiyor, satabildiği kadar PAHALIYA satmanın peşinde. burda yanlış olan alıcının sıfırının daha ucuz olduğunu bile bile telefon açıp, bu adama fiyat sormuş olması. madem sıfırını daha ucuza alabiliyorsun, niye arayıp böyle böyle diyip artistlik yapıyorsun. ARAMAN HATA.

- A dukkanına girip satıcıya sen malını pahalıya satıyorsun, B dukkanında aynı mal su kadar fiyat - bu kadar ucuz demekle aynı sey :)

onderak link' Alıntı:
- Mesela geçen yıl ablama 0 Toyota Yaris satın alacaktık, bayi 37000 TL fiyat verdi internette istediğimiz özellikte bir adet ilan var adam 38000 TL yazmış aradım 0 bayide şu kadar dedim adam git oradan al o zaman dedi .. adam ben 40000 TL ye aldım dedi

- adam haklı; pahalıya aldı SONRADAN sıfırı daha ucuz oldu diye malını ucuza satmak istemiyor, satabildiği kadar PAHALIYA satmanın peşinde. burda yanlış olan alıcının sıfırının daha ucuz olduğunu bile bile telefon açıp, bu adama fiyat sormuş olması. madem sıfırını daha ucuza alabiliyorsun, niye arayıp böyle böyle diyip artistlik yapıyorsun. ARAMAN HATA.

- A dukkanına girip satıcıya sen malını pahalıya satıyorsun, B dukkanında aynı mal su kadar fiyat - bu kadar ucuz demekle aynı sey :)

Katılmıyorum ticaret yapmanın da bir ahlakı vardır bir malı ederınden fazlaya satmak etık degıldır dolandırıcılık ve cakallıktır; sıfırı 54bıne olan bır aracın ıkıncı eline 55bın cekmek fırsatcılıkdır ; sıfırının fıyatını hatırlatınca banane kardesım gıt sıfırını al demek ayrı bir yüzsüzlük ve pişkinliktır her şey para demek değildir insanlıgımızı kaybetmeyelım 3 5 kurus fazla kazanacagız diye

dreamofice link' Alıntı:
Katılmıyorum ticaret yapmanın da bir ahlakı vardır bir malı ederınden fazlaya satmak etık degıldır dolandırıcılık ve cakallıktır; sıfırı 54bıne olan bır aracın ıkıncı eline 55bın cekmek fırsatcılıkdır ; sıfırının fıyatını hatırlatınca banane kardesım gıt sıfırını al demek ayrı bir yüzsüzlük ve pişkinliktır her şey para demek değildir insanlıgımızı kaybetmeyelım 3 5 kurus fazla kazanacagız diye

Dinimize gore ticaret yaparken yalan soyleyerek musteriyi aldatmadıgın surece yada kusurlu mal satmadıgın surece, malların uzerine konulacak kar payı oranı hakkında bir kısıtlama yoktur. Ancak bazı eski dini soylenti bilgilerde bu oran piyasa degerinin yuzde 5 fazlasına kadar helal kılınmıstır. Ki aynı bilginin gectigi yerlerde bu oran urunden urune yuzde 25'e kadar da cikabilmektedir. O yuzden bu degeri kafamiza gore yorumlayıp dolandırıcılık demek bizlere dusmez... Cunku 50 bin liralik bi arabanin yuzde 5 oranı bile baz alip baktıgınızda; 51 bin liraya satılması bile ticarete girior bu oranlara gore, dolandırıcılıga girmior.

Senin aklın yokmu madem pahalıya aldıgını biliorsun alma, ama satmaya calisaninda ticaretine karısma. Adamın dukkanına giripte saygısızlık yapma. Pahalı oldugunu biliyorsan bi sey demeden cik, yada hayırlı isler de cık. Ama ne demek ya bi dukkana giripte pahalı satıyorsun demek. :)) cok buyuk terbiyesizlik bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri