Neden bu kadar zor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sas_sas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sas_sas

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Astra G HB edition 2001 aracimin torpido gözü arkasindaki polen filtresini kendim degistirmek istedim.
Eskisini zor güç çikarabildim. Ama yenisini içine sokmak ne den bu kadar zor.. Klıma fanını da sökecek değiliz ya...

Bu tür yenilenmesi yani sık sık değişmesi gereken filtre gibi parçaların hem yeri hem de içine sokması neden bu kadar zor anlamıyorum..

Yoksa bende mi hata?

Bir şey de hava akış yönünü bilmek.. hava aracın önünden arkaya doğru mu? yoksa tersine mi akıyor?

Bilenlerden lütfen bir tavsiye...

o iş cidden sıkıntılı.Dediğiniz gibi yeri çok saçma.Aynı durum maalesef ki Astra H kasada da devam ediyor.Hava akış yönü önden arkaya doğru.Yani filtreyi takarken motora bakan kısımdan hava kalorifer kazanının içine giriyor ordan araç içine dağılıyor.

Vectra kullanırken hemen kaputun altında olduğundan çok rahat degisiyordu .Astra alınca bende şok olmuştum ama beterin beteri var arkadaşlar .Focuslarda filtre degistirmek için gaz pedalını soruyorlar.. :)

Sökmek sorun değilde takmak lanet zor.O filtre o yuvaya girmiyor bir yerlere takılıyor akordiyon gibi büzüşüyor.Porya değiştirmeyi tercih ederim yani.Takıyorsun ama hava filtresi gibi biebir olmuyor kenarlarda boşluklar kalıyor.Yani maksadı adı gibi polen engellemekse işini yapabileciğini söyleyemem o tasarımla.Kesin astım krizi geçirir içerdeki..

Anlaşılan o ki sanayiye götürsek bile usta aynen ölü poposuna bilmemne tıkar gibi tıkacak içine.
Zaten içinden çıkardığım filtre de ne yazık ki buruşmuş karışmış durumda idi.

Yapacak birşey yok anladığım kadarı ile. Torpido sökülü vaziyette sizlerin cevabını bekliyordum ve hafta başı sanayi ye götürecektim, ama vazgeçtim. Sokacağız. içine bir şekilde, hiç değilse buradan öğrendik yönünü yanlış yapmayız artık..

Youtube da araştırmak aklıma yeni geldi. Bu video daki filtreyi biraz kesme fikri iyi gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=32eqRRySe4A&feature=youtube_gdata_player

Son düzenleme:
Ben değiştirirken polen filtresinin kenarlarindaki keceyi cakmakla isitarak sertlestirmistim. Sonra yuvadan içeri iterken yine yamuldu ama filtreyi taktiktan sonra elimi içeri sokarak duzelttim. Sonra telefonun kamerasini video moduna alıp flash açık şekilde video cekmistim. Ordan baka baka düzgün şekilde otutturdum.

youtube'ta herbişeyin nasıl yapıldığı gösterilio. Otomobil konusunda favorilerimden biri Eric The Car Guy 'ın videoları. Polen filtresi değişimini de göstermiş, araç farklı:
http://www.youtube.com/watch?v=4ANLGsNgFw8#t=52s

vectra b nin gözünü seveyim : )

Geri