ne yapabiliriz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

obaris

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşıma c'mon tavsiye ettim
oda siyah rengini maslak arkas galiba opel bayiinde sipariş verdi 1 hafta sonra yani geçtiğimiz cuma günü arabayı çeşitli ekstreler yaptırarak 40000 ytl maal olan aracını almaya gidince arabasında üstünde ve ön kaputta çizikler görmüş beyaz olan çizikler. oda ben bu arabayı almam diyiynce olay patladı. izmiri opel türkey aradı onlardan gelen cevapta enteresan bayii arabayı cilalayıp teslim etsin çizikleriyle demiş ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz bilenlerde yardım arabayı daha almadı ve teslim belgesinide imzalamadı lütfen bilginizi paylaşırmısınız opel al diyede başının etini yemiştim şimdi ne diyeceğimi bilmiyorum:( :( :( :eek:

pastada atarlar eşek değiller heralde.okadar büyükmü çizikler şansa bak?tüketici hakları derneklerine başvursun bence...ben almadan önce ankara opise gitmiştim ordada showroomdaki siyah corsa kaputunda dalgalar vardı dedim neden böyle adam dedi siyah olduğu için ve showroomdea herkes ellediği için böyle oldu satarken bi cilalarız gıcır olur demişti...

çizik olarak kesinlikle almasın olur mu öyle şey bit ton para veriyosun adamlar böyle al diyor

kesinlikle almasın ve hiçbir belge imzalamasın mümkünse tutanak tutturup karşı tarafa imzalatıp kaşeletsin,sonra siz beğenerek bu şekilde teslim aldınız hiçbirşey yapamayız falan diyorlar,olayın aynısı daha yeni grande punto alan arkadaşımın başına geldi şimdi mahkemelikler...

40 milyarmı verdiniz corsa d ye aman tanrım naaptınız siz...

bencede kesinlikle teslim almayın ve Sirkecideki sanayi ve ticaret bakanlığındaki tüketici heyetine başvurun çünkü kaymakamlıklardaki tüketici heyetleri 40000 ytl bakamazlar yetkileri yok

parayı verdinizmiki?

Ben şirket araçlarımız olan Wolkswagen Caddy'de bir problem yaşamıştım, Mez otomotivi arayıp önce biraz sert konuşup bir iki küfür ettikten sonra "Sizi Almanya'ya şikayet edicem" diye tehdit ettim ve 6000 km yaptığım Caddy'yi geri alıp SIFIR km arabamı geri verdiler... Tek kuruş vermedim... Hakkınızı nazikçe ararsanız 40000 Ytl ye boyalı ama sıfır bir arabaya binersiniz... Yazık günah... Arayın ve firmayı Almanya'ya Opel'e şikayet edeceğinizi söyleyin...

parayı verdinizmiki?

eğer araba siparişler gelmişse büyük ihtimal para verilmiştir. Ama kesinlikle aracı teslim almasın o arkadaş. Hayatının en büyük hatasını yapar. Adamlar pasta yapsınlar sonra çizikler gitmişse öyle alsın. Yoksa almasın.

alıcının temerrüdü diye bir durum da var arkadaşlar...yani geçerli bir sebep yokken almamakta direnmesi durumunda alıcınıon temerrüdü hükümleri uygulanır, satıcının katlanmak zorunda olduğu masrafları karşılamak zorunda kalabilir vs. Neticede şu anda arabadan da faydalanmıyor. Opel Almanyaya şikayet etmesi bence de mantıklı ama gelecek cevap ne kadar sürede gelir bilinmez. Bence pasta cila yapıldıktan sonraki haline bir bakmakta fayda var. Gerçekten dedikleri gibi bir sorun kalmamışsa alması gerekir. Ama hala varsa, ihtirazi kayıtla arabayı alıp ondan sonra hakkını araması gerekir. Ben bu arabayı alıyorum ama üzerinde çizikler var buna ilişkin olarak tüm haklarımı saklı tutuyorum şeklinde bir beyanda bulunabilir. Bir başka alternatifte bilirkişi marifetiyle tespit yaptırmak. O tespite binaen yasal yollara başvurmak...

Geri