Mülakata Gireceğim Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fætih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar zabıt katibi olabilmek için 2 sendir çabalıyorum. geçen sene mülhakatta elemişlerdi bu senede aynısı olmaması için sizden tiyolar istiyorum. komisyonun karşısında ne alakaysa acayip heyecanlanıyorum. terden önümü göremiyorum o derece. ama sokaktan geçen birisiyle muhabbet ederim hiç çekinmem takır takır konuşurum ama orda durup kalıyorum. sakinleştirici içmeyi düşünüyorum. ve çok iyi kendimi tanıtmam lazım. sizlerden yardım bekliyorum. mülhakat pazar günü.:(

Tok karna alınan düşük dozdaki bir sakinleştirici faydalı olabilir ama bunun için bir doktora danışman daha doğru olur.

Zabıt katipliğinde çalışmış biri olarak...mulakat sınavında mümkün olduğunca doğal olmanızı tavsiye derim ve verdiğiniz her cevap kendinden çok emin olmalı...kesinlikle bilmiyorum sözünü kullanmamalısınız...bilmediğin bir konuda bile kendinden çok emin senin dediğin doğruymuş gibi konuşmalısın....sakinleştiriciyi ise tavisiye etmiyorum...

Ben sadece Allah zihin açıklığı versin diyorum kardeşim. Kolay gelsin

Tamamen güdülenmeken geçiyor bence.Orayı bir ev kendinizi misafir gibi güdüleyin.Kimseyle ne yaptın ne ettin gibi muhabbetler edip içeride yaşananlarla kendinizi daha da strese sokmayın.Askerlik gibi.Nizamiyeyi ilk defa karşınızda gördüğünüzde cezaevine giriyormuş gibi olursunuz fakat bir kaç gün sonra karşınızdakilerin sizler gibi insan evladı olduğunu görür evde gibi olursunuz.Tamamen kendinizi olumlu güdülemeniz gerekli.

bence çok istediğini, bu işi gerçekten severek yapacağını falan belirt.. konuyla ilgili iyice araştırma yap, işle ilgili bişey sorduklarında cevap verebilecek ol...

bide mülakatlarda 3 olumlu 3 olumsuz özellik falan sorarlar.. kıl tüy işler ama hazırlıklı ol.. kendini anlat diyebilirler....youtube da falan vidyolar vardır göz gezdir.. özel sektörde siyah güzel bi takım elbise, saç sakal kısa , ayakkabılar cilalı, böle şeyler de önemlidir, orda nasıldır bilmem..

şimdiden başarılar.. hayırlısıysa olsun inş. ve umarım hayırlıdır:)

Allah Yar Ve Yardımcın Olsun Kardeşim. İnşallah İstediğin Olur.

Allah gönlüne göre versin.Bende ne iş için olursa olsun,Doğal ve dürüst olan herkes istediği hedefe ulaşır.Donanım olarak sende ne varsa onları aktarmalısın diye düşünüyorum.

Öncelikle kendinize bunun dünyanın sonu olmadığını telkin ederek sakin olmaya çalışın. Sakinleştiriciyi ben de tavsiye etmiyorum. Ayrıca önemli olan doğal ve kendiniz olmak. Önceden bir takım kalıplar ezberleyerek gitmenin bir faydası olacağını düşnümüyorum çünkü o anda sorulan sorularla beyninizden geçen kalıplar arasında gelgitler yaşayarak daha zor duruma düşüyor insan...

Yani yapılabilecek en doğru şey, sakin olmayı telkin ederek, sakin olmaya çalışmak ve kendiniz olmaya çalışmak. Bu arada tabii ki sorulara düzgün, mantıklı ve iyi bir türkçe ile cevap vermek.

Ayrıca mülakatlarda insanların verdiği cevapların yanı sıra hali tavrı davranışı giyim kuşamı da önem arz eder, bunlara da dikkat etmeniz gerekli.

.Hepimiz insanoğluyuz tabi ki heyecanlanacağız..Normalde heyecanı gidermek için psikolojik çakra yapılır ve işe de acayip yarar ama burdan anlatamam bir araştır...Bence şu bakış açısına sahip olursan rahatlıkla geçersin....Bu iş olsa da olur olmasa da olur düşüncesiyle girersen her şey güzel olacaktır...Bunu yaptığım her mülakatta başarı gösterdim...

Geri