muğla'dan ağrı'ya opel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bzgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar muğladan ağustosta 2003 model astra hb clüp aldım.ağrıya getirdim yani iklim olarak tam zıt olan bir yere.acaba kış için neler yapmam gerekir.antifirizini tamamını boşaltıp -45 dereceye kadar yenisini koydurdum, hava filitresini değiştirdim. kışın araba dışarda -40'lara kadar düşen soğukta kalacak ne gibi önlemler almalıyım.bilen varsa lütfen yardımcı olsun...branda zarar verir mi ayrıca...

lastik bakımlarını yaptır. yani kışa uygun lastik tak. kapı fitillerine bi sıvı var kapı yapışmaması için onları sür. kilitlere de sür ondan. sona bide silecekleri havaya kaldır cama yapışmasın benden bu kadar:) erzurumlu olduğum için soğuk havaları iyi bilirim :)

arkadaşlar muğladan ağustosta 2003 model astra hb clüp aldım.ağrıya getirdim yani iklim olarak tam zıt olan bir yere.acaba kış için neler yapmam gerekir.antifirizini tamamını boşaltıp -45 dereceye kadar yenisini koydurdum, hava filitresini değiştirdim. kışın araba dışarda -40'lara kadar düşen soğukta kalacak ne gibi önlemler almalıyım.bilen varsa lütfen yardımcı olsun...branda zarar verir mi ayrıca...

eskiden olsa avans ayarı lazımdı, antifrizi eklemişsin zaten. branda ise donup yapışır, o soğukta paramparça olur.
kadirin dediği gibi fitillerin parçalanmaması için önlem gayet mantıklı.

Son düzenleme:
bende bir süre erzurumda kaldım asırı soğuk için bazı önlemler almanız gerekiyor cam suyu ve radyatöre antifriz şart bunu zaten biliyorsunuz. yakıtta donma sorunu oluyor bazen tabi bu dizellerde böyle benzinlide pek sorun olmaz. branda konusuna gelince erzurumda özellikle kış aylarında aşırı dondurucu havalarda brandası kaportaya yapışan birkaç araç gördüm ve boyayı mahvediyor. bu yüzden kullanmayın derim ama bu brandanın kalitesi ile de alakalı olabilir. 4 adet kış lastiği mutlaka alın güvenliğiniz için. ve bence karlı günlerde ki orada bu yılın 5 - 6 ayı öyle pek sık trafiğe çıkmayın çünkü ne kadar dikkat ederseniz edin kazalar olabiliyor.

arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgileriniz için çok yararlı olacak...

Silecek suları donacak kesin, donunca camlara su atmaya uğraşmayın, motora zarar verirsiniz. Alkol katkılı silecek suları da fayda etmiyor, fıskiye uçlarından buharlaşan alkol sonrası kalan su garantili donuyor.

teşekkürler

Geri