Muayene öncesi yapılması gerekenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan allegro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

allegro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selamlar herkese,

aracımın muaynesi 15.09.2009 doluyor. daha önce hiç araç muaynesi yaptırmadım. 15 inden öncemi gitmeliyim yoksa ekim başına kadar oyalansam sorun olur mu?

ayrıca aracımı servise götürmelimiyim öncesinde? kısacesı neler dikkat etmliyim?

teşekürler şimdiden

ben 1 hafta geç gittim 6 lira gecikme faizi odedim. tek farkı bu. tabi polis çevirirse sorun olabilir ona dikkat etmek gerek..

tüvtürk sitesinden gerekli ekipman ve belgelere bak. hepsi tamam olsun..
gerisi şans.. ben 2 hafta üst üste gidiyorum. haftaya gene gidecem.. arabada sorun oldugundan degil sıra gelmiyor :)

günlük 6 lira ceza uyguluyorlar. en uygunu 14ü gibi gitmendir olurya bi aksaklık falan olursa diye 1 gün önce dedim. direk muayeneye git. zaten onlar rapor hazırlayıp veriyorlar böylece eger aracında kusur varsa gidip yaptırıyorsun ve 1 ay içinde gelip tekrar muayene oluyorsun (2. gelişte para ödemiyorsunuz)

kesinlikle far ayarınızı yaptırın stepne niz olsun ilkyardım setiniz olsun..

arka koltukdaki emniyet kemerleriniz görünür olsun..

egzost muaneniz olsun..

arabanın sigortasıda geçmemiş olsun..

birde araç muane kağıtı alın vergi dairesinden alıcaksınız aracın borcu yoktur ibaresi içeriyor..bu kadar..

evt arka kemerler çok onemli. ben kultugun altına sıkıstırmıstım. hemen 3 snde çikarilacak bisey olmasina ragmen agir kusur yazdilar ve geçirmediler.. şase numaran okunabilir olsun. biraz okunmasa onada hafif kusur yaziyolar..

açıkçasi salak saçma seyleride goz onunde buluınduruyorlar. ona gore herseyini tam yap. biraz komlike düsün.
far ayarinida hereks yapamiyor. ben yaptirip gittim olmamis dediler. sorna gidip 20 liraya daha büyük bir yerde yaptirdim..

far ayarinida hereks yapamiyor. ben yaptirip gittim olmamis dediler. sorna gidip 20 liraya daha büyük bir yerde yaptirdim..

bende ondan dedim zaten önce muayeneye git diye. belki farların düzgündür. boşuna para verme...

bende ondan dedim zaten önce muayeneye git diye. belki farların düzgündür. boşuna para verme...

ki zaten artık far ayarı hafif kusur olarak sayiliyor. yani muayenedne geçiyor yinede.. ondan sonrasi sürücünün keyfine kalmis. ben memnun olmadigim için goturdum mesela.. çok kısa esafe gösteriyordu çünkü

Ben giderken yangın tüpü ilkyardım setini koydum bagaja. Silecek suyu depo kapağı düşmüştü onu aldım taktım Birde motoru arabayı iç dış yıkattım. Başka birşey yok. Far ayarı aklıma bile gelmedi. Zaten bozuk dediler hafif kusur yazdılar. Birde frenlerde sağ taraf biraz daha sıkıymış onu yazdılar. Geçtim geldim. Temiz kağıdı için vergi dairesine gittim adam baktı borç yok tamam gerek yok belgeye dedi vermedi. Birde motoru yıkatmış olmama rağmen motor numarasına bakmadan okunamıyor yazdı hafif kusur dedi.

Tüvtürk ün sitesinden randevu alırsanız muayene gununde bekleme yasamazsınız

Aracınıza güveniyorsanız gerisi elemanların keyfine kalmıs

Ilk kez araç muayenesi yaptirdim. Belkeldiğim gibi sikinti bir şey olmadi allahtan. Bana trafik seti falan bakmiyorlar, takma bukadar kolay diyorlardi. Ama damlar arabayi resmen didik didik incelediler. Motor, kaporta, egsoz, diskler frenler, rot, farlar,emniyet kemeri,korna, aracin altina ve trafik setine kadar herşeyi inceledirler. Yazdiklari raporda sadece motor numarasi okunmuyor die hafif kusur verdiler. çok şükür atlattim ama aracin eksiklerini iyi tespit etmeden gitmeyin derim...

Geri