MTV iadesi alan !

o vergiyi alan adam ödemedi ki ama ödendiği dönemde araç bizim üstümüze oluyor bu sefer de alan adam haksız bi para elde etmiş oluyor...bu onun hakkı olmuyor ki :S ilginç...

Peki dediğiniz gibi oluyo varsayalım. Vergi dairesine ruhsat fotokopisi ile başvurmanız gerekiyor ve tabii araç sahibi olmanız..??? Şu anda o aracın sahibi olmadığınıza göre..
Yani aracın sahibi iken bu durumu farkedip başvurmanız gerekiyordu..

ruhsat fotokopisi gerekiyorsa onu bilemem tabi...ama yinede bunun bir haksızlık olduğunu düşünüyorum...amaç vatandaşın mağduriyetini gidermekse bu durumdan mağdur olan kişi yararlanmalı bundan o dönemde araç kimin üstüne kayıtlıysa o yararlanmalı bence...

ruhsat fotokopisi gerekiyorsa onu bilemem tabi...ama yinede bunun bir haksızlık olduğunu düşünüyorum...amaç vatandaşın mağduriyetini gidermekse bu durumdan mağdur olan kişi yararlanmalı bundan o dönemde araç kimin üstüne kayıtlıysa o yararlanmalı bence...

Anlıyorum sizi, haksız da değilsiniz. Ancak eğer öyle olsaydı, işlerin çok karışacağını düşünüyorum. Yani burda konu araca ödenen verginin iade edilmesi. O anda sahibi kimdi, satışı ne zaman yapıldı vs vs.. İşler çok sarpa sarardı..

Hayırlısı...yani birisi çıksa benim dediğim şekilde bmahkemeye aşvursa kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum...

yaa 1 defa indirim aldım hala % 5 ini geçiyor bu vergi acaba bir daha dilekce versem mi?:-)))))

evet size katılıyorum sonucta burda odemeyı yapan kısı sızsınız ama arac sahıbı sıfatıyla yaptınız ve parayı alan kısıde arac sahıbı olacaktır cok buyuk sacmalık var ahmet oduyor mehmet alıyor

Malesef uygulama bu şekilde arkadaşlar.

Herhangi bir vergi iadesinde bu tarz durumlarda aracın o anki sahibi hak kazanmaktadır.

Ta ümraniye ye gidicem iade için.. Ödendiği yer nereyse oraya başvuruluyormuş..

Geri